Čutite, da sta se s partnerjem oddaljila? Teh 7 znakov kaže, da se je vajina zveza znašla v resnih težavah

D.Ži
16.06.2023 09:31

Ni še razloga za paniko, a ukrepati morate. Dober pogovor lahko reši marsikatero težavo in vaju znova zbliža.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Če so vaši pogovori takšni, da bi jih lahko obvladalo spletno orodje umetne inteligence, je čas za spremembo.
Profimedia

V dolgoletni zvezi ali zakonu se je enostavno počutiti udobno. Včasih pa lahko pretirana ležernost v razmerju privede do tega, da se partnerja začneta oddaljevati. Nekoč sijajno razmerje se nenadoma spremeni v rutino, rutina pa prej ali slej postane velik problem.

Škoda je seveda popravljiva, če težavo zaznamo pravočasno. In kako prepoznati, da se je partner začel oddaljevati od vas? Na hrvaškem portalu Zadovoljna so identificirali sedem znakov, po katerih lahko prepoznate, da se to dogaja. Če menite, da obstaja težava, je čas za pogovor, saj je zdrava komunikacija ključna.

1. Vedno več časa partner preživi zdoma in vse manj z vami in družino

Skupni čas je značilnost zdravega odnosa. Če partner izkoristi vsako priložnost za druženje s prijatelji, če redno ostaja dlje v službi, če naredi vse, da bi preživel čas ločeno od vas, je čas za pogovor. Če želite rešiti težavo, partnerja spodbudite k pogovoru, da skupaj odkrijeta razloge, zakaj vse več časa preživlja zdoma.

2. Vse težje je sprejemati dolgoročne odločitve

Dolgoročne odločitve so znak predanosti,in če se vaš mož takšnim odločitvam izogiba, se morda oddaljuje.

Profimedia

3. Pomanjkanje intimnosti

Tako fizična kot čustvena intimnost sta ključni za ohranjanje razmerja. Če mislite, da imate težave, se pogovorite.

4. Imata robotske pogovore

Če so vaši pogovori takšni, da bi jih lahko obvladalo spletno orodje umetne inteligence, je čas za spremembo. Začnite s preprostimi vprašanji, na primer o partnerjevem dnevu. Pogovarjajta se o majhnih stvareh, podrobnostih ..., imejta edinstvene in zabavne pogovore, ki vama bodo pomagali ostati čustveno povezana.

5. Partner se vam vse težje zaupa

Odnos med partnerjema naj bi bil takšen, da se v večini primerov brez težav zaupata drug drugemu. Če partner ne deli več delov svojega življenja z vami, začnite razmišljati o tem, kako sta se o takšnih stvareh pogovarjala v preteklosti. In ne ustvarite si takoj raznih teorij v glavi. Iskreno se pogovorita in vprašajte, zakaj je tiho.

6. Ima drugo osebo, ki se ji lahko zaupa

Tesno prijateljstvo ne pomeni, da vas mož fizično vara, lahko pa pomeni, da to počne čustveno in se tega ne zaveda. Če obstaja druga oseba, ki vam povzroča nelagodje, povejte partnerju, kaj čutite, in pojasnite, da se počutite, kot da se oddaljujeta od odnosa.

Profimedia

7. Zdi se vam, da vse, kar počnete, ni dobro

Vas partner pogosto kritizira? Tudi za stvari, za katere niste krivi? Se zdi, da bo našel napake, ne glede na to, kaj storite? Vse to so znaki distanciranja. In spet, prvi korak mora biti pogovor o tem, zakaj se to dogaja. Poslušajte razloge in skupaj si prizadevajta za spremembe. Vedeti je treba tudi, da odtujenost ni vedno razlog za odhod. Spremenita rutino, težave se lotita neposredno in po potrebi poiščita pomoč strokovnjaka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta