Film, ki je razdelil Benetke

Irena Kolar
14.09.2017 06:34
74. beneški filmski festival. Zlati lev filmu Oblika vode mehiškega režiserja Guillerma del Tora, film Mati! dvignil največ prahu.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ekipa filma Mati! - Darren Aronofsky, Michelle Pfeiffer, Jennifer Lawrence in Javier Bardem
Profimedia
"Star sem 52 let, tehtam več kot 110 kilogramov in posnel sem več kot deset filmov. V življenju vsakega pripovedovalca zgodb pride trenutek, ko ne glede na to, koliko let imaš, tvegaš in narediš nekaj povsem drugačnega,"
Guillermo del Toro
Georgea Clooneyja
Alexandra Payna
"ki je zaljubljen v ljubezen in v kinematografijo".
Guillermo del Toro je nagrado posvetil latinskoameriškim filmarjem.
Profimedia
Xavier Legrand
Charlotte Rampling
Kamela El
Bashaja
Zaida Douerija
Martina McDonagha
Woodyjem Harrelsonom
Frances McDormand
Annette Bening
Samuel Maoz
Jane Fonda
Robert Redford
Eugenu YK Chungu

Darren Aronofsky s filmom Mati! razdelil Benetke

Darrena Aronofskega
Jennifer Lawrence
Javierjem Bardemom
"Izkušnja je bila nenavadna. Za večino svojih filmov sem potreboval leta. Za Črnega laboda sem potreboval deset let, za Noeta dvajset. Ta film pa je nastal v petih dneh. Rodil se je iz izkušnje, kako je živeti na tem planetu in nemočno gledati, kaj se okoli nas dogaja. Bil sem poln jeze, ki sem jo hotel kanalizirati v eno čustvo, in tako je v petih dneh nastala prva verzija scenarija,"

Beneški filmski festival se je letos izkazal

Simon Popek,
"Mnogi canski filmi se namreč medtem že znajdejo v redni distribuciji. Letošnja Mostra je bila sicer boljša od Cannesa. Festival je ponudil posrečen preplet bolj komercialnega in avtorskega filma, morda je bil celo že preveč podoben (veliko bolj komercialnemu) festivalu v Torontu, ki zadnjih deset let izrazito pridobiva veljavo in celo izpodriva Benetke, ki imajo kronične težave z infrastrukturo. V 21. stoletju ne moreš delati pomembnega festivala s tremi velikimi dvoranami, ki jih ponuja beneški Lido,"
Veronika K. Žajdela
"Benetke so zadnja leta občutno nazadovale, kar zadeva line-up, se pravi filme, ki so jih uspeli pripeljati na festival. Imeli so več odličnih filmov, a tudi celo goro podpovprečnih. Letos pa sem prvič po vseh teh letih zaznala vzpon. Filmi, ki sem jih uspela videti, so bili absolutno boljši od lanskih. Nekaj je bilo sicer izjem, razočaranj, večina pa je bila solidnih in ne dvomim, da se bodo dobro odrezali tudi v kinih."
Članek je bil objavljen v reviji STOP.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta