(FOTO) Gruče turistov še niso uničile čara: Ta izjemno slikoviti hrvaški kraj blesti na seznamu skritih destinacij 2024

D.Ži
16.01.2024 11:14

Popotniki se vse manj odločajo za velika mesta, kjer jih čakajo nepregledne množice turistov, zato je ugledni portal pripravil seznam skritih biserov, ki jih je letos vredno obiskati.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mir in pristnost prevevata vzdušje v Cavtatu.  
Profimedia

Svetovni popotniki se vse bolj navdušujejo nad destinacijami, ki jih množični turizem še ni preplavil. Tako je Matador Network, največji neodvisni založnik popotniških publikacij na svetu z več kot 8 milijoni edinstvenih obiskovalcev na mesec, hrvaški Cavtat vključil v svojo kompilacijo 10 skritih destinacij, ki jih morate obiskati v letu 2024. Laskavo, četudi so s tem sami prispevali k temu, da te destinacije ne bodo več tako zelo skrite. 

Miren pristan v Cavtatu.  
Profimedia

To so kraji, ki ponujajo naravno lepoto, kulturno bogastvo in pustolovska doživetja vsaj toliko kot bolj oblegana mesta, ki pogosto prevladujejo na družbenih omrežjih. Mreža Matador se ravna po načelu, da mora potovalna vsebina presegati standardne hotelske storitve in all inclusive pakete, se osredotočati na neodkrita doživetja, lokacije in ljudi.

Pogled na cavtatsko cerkev svetega Blaža. 
Profimedia

V tej luči se, kot piše Index.hr, Cavtat kaže kot idealna destinacija za tiste, ki se želijo izogniti turistični gneči, ki jo pogosto najdemo v bolj priljubljenih hrvaških mestih. S poudarkom na privlačnosti cavtatske obale, neokrnjenih plaž, muzejev, zgodovinske arhitekture in kristalno čistega modrega morja Matador izpostavlja privlačnost hotelov, ki ponujajo slikovit pogled na morje.

Cavtatsko pokopališče. 
Profimedia

Poleg tega izpostavljajo številne dejavnosti, ki so na voljo v bližnjih Konavlah in v Dubrovniku. Za priporočili stoji svetovna skupnost piscev, urednikov, filmskih ustvarjalcev in fotografov, ki jih povezuje strast do ustvarjanja inovativne, vznemirljive in navdihujoče vsebine.

Turkizno modro morje v Cavtatu vabi k namakanju in plovbi.  
Profimedia

Poleg Cavtata so na seznamu pristali še Ferski otoki, Teahupo'o (Tahiti), Vopnafjörður (Islandija), Paracas (Peru), Bacalar (Mehika), Fukuoka (Japonska), Asam (Indija), polotok Osa (Kostarika) in Kerrville (Teksas, ZDA).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta