(FOTO in VIDEO) Xiaomi v Atenah predstavil serijo Redmi Note 12. Komu je namenjena

Gregor Grosman Gregor Grosman
05.04.2023 21:34

Izboljšali so številne funkcije, predvsem tiste, ki so jih uporabniki ocenili kot najpomembnejše. S prodajo predhodnika so zelo zadovoljni, razkrili so, da so dobavili že preko 300 milijonov naprav iz družine Redmi Note.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G.
Gregor Grosman

Xiaomi je na dogodku v Atenah predstavil novo serijo pametnih mobilnikov Redmi Note 12, ki jo sestavlja šest naprav, štiri bodo na voljo na našem tržišču: Redmi Note 12 Pro+ 5G, Redmi Note 12 Pro 5G, Redmi Note 12 5G in Redmi Note 12. Kitajski proizvajalec je s prodajo predhodnika Redmi Note 11 zelo zadovoljen, razkrili so, da so doslej dobavili že preko 300 milijonov naprav iz družine Redmi Note, zato je ta serija najbolj popularna med njihovimi kupci.

Pri novincu so izboljšali številne funkcije, predvsem tiste, ki so jih uporabniki ocenili kot najpomembnejše. Nadgrajen je sistem kamer, podaljšana življenjska doba baterije, izboljšana hitrost polnjenja, podjetje pa izpostavlja tudi prijazno obliko in obljublja, da bo naprave mogoče kupiti po dostopnih cenah. Kot je uvodoma povedal Andrzej Gladki iz Xiaomija, je bilo odkar so predstavili to serijo, gonilo družbe, da tehnologijo iz najbolj naprednih modelov mobilnikov pripeljejo v segment srednjega cenovnega razreda. To skušajo sedaj doseči z napravama Pro. 

Gregor Grosman

Najbolj zmogljiv izmed četverice je Redmi Note 12 Pro+ 5G. Gre za mobilnik s sistemom trojnih kamer, pri čemer ima glavna kamera z optičnim stabilizatorjem ločljivost 200 milijonov točk, družbo pa ji delata še ultra široka kamera in makro kamera. S takšnimi optičnimi zmogljivostmi želi proizvajalec s tem modelom na novo opredeliti fotografijo za segment pametnih telefonov višjega srednjega razreda. Vgradili so veliko tipalo IMX766, ki omogoča kvalitetne fotografije tudi pri šibki svetlobi, algoritmi, podprti z umetno inteligenco, pa hitro obdelujejo slike, dodatno so fotografom v pomoč še številne druge funkcije, s katerimi želi pri Xiaomiju izboljšati izkušnjo pri fotografiranju.

Zahvaljujoč Flexible AMOLED zaslonu so lahko spodnji rob zaslona zmanjšali za 21 odstotkov, omenjeni slikovni senzor pa zajame 159 odstotkov več svetlobe kot pri predhodniku. Skozi predstavitev smo dojeli, da so pri Xiaomiju ugotovili, da predvsem dobre fotografske zmožnosti mobilnika prodajajo napravo. Zanimiva je funkcija ProCut, ki identificira predmet na sliki, analizira kompozicijo in uporabniku predlaga vse mogoče scenarije za najboljšo fotografijo glede na želeno uporabo. Fotograf nato samo izbere ustreznega. Oba modela podpirata film(Camera) funkcionalnost, ki je v bistvu izbor filtrov, ki simulirajo fotografiranje z analognimi fotoaparati in različnimi filmi zanje.

Gregor Grosman

Da se bodo lahko uporabniki dovolj dolgo "igrali" z mobilnikom, bo morala poskrbeti 5000 mAh baterija, ki se zahvaljujoč 120 W HyperCharge pomnilniku do 100 odstotkov napolni v zgolj 19 minutah. Proizvajalec trdi, da je baterija dovolj zmogljiva, da bo mogoče mobilnik uporabljati tudi dva dni brez polnjenja. V model Pro+ so vgradili še Xiaomi Surge P1 - namenski čipset za boljše in hitrejše, predvsem pa varnejše polnjenje. 

Kako hitro se v praksi izprazni baterija, bomo morali še preizkusiti, kot tudi večino ostalih funkcij pametnega mobilnika Redmi Note 12 Pro+ 5G, za katerega bo treba pri nas odšteti 519 evrov (za različico z 8 GB sistemskega in 256 GB uporabniškega pomnilnika). Različica Redmi Note 12 Pro 5G bo v konfiguraciji 6 GB sistemskega in 128 GB uporabniškega pomnilnika pri nas stala 399 evrov. V prvem tednu prodaje bo ta mobilnik mogoče kupiti po znižani ceni. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta