(FOTO) Ni kot na razglednicah: Turistka posnela pravi Santorini, poln tečnih turistov in oslovskih iztrebkov

D.Ži
30.05.2024 13:44

Eden najlepših in najbolj fotogeničnih otokov na svetu se žal spopada s prekletstvom množičnega turizma.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bitka za pozicije. Vsak si z otoka želi domov odnesti popoln posnetek.  
Profimedia

Bele hiše z modrimi kupolami, modrimi polkni, neverjetni pogledi na morska obzorja, čudovite peščene plaže, spektakularni sončni zahodi ... Tako je, vsaj na fotografijah, videti najbolj romantičen otok v Grčiji - Santorini. Mnogi sanjajo o obisku te priljubljene destinacije, tudi z željo, da bi tam naredili nekaj popolnih posnetkov za instagram. 

@terrastravels Skip Santotini!  Watch for my upcoming video on Calilo in Ios!  #santorini #greece #terrastravels #terrakimberlyscott #travel #placestoseeingreece ♬ original sound - TerrasTravels

Kako pa je Santorini videti v živo, je pokazala tiktokerka Terra Scott, ki rada potuje. Na posnetku, ki ga je objavila, je videti neskončno gnečo, skozi katero se je skoraj nemogoče prebiti, posnela je tudi oslovske iztrebke, ki ležijo na ulicah ... Doživela je tudi pogost prizor, trume turistov, ki se prepirajo in drenjajo za čim bolj fotogenične lokacije pred modrimi kupolami, ki jih v resnici ni veliko. 

Na otoku ne boste prav veliko sami.  
Profimedia

"Sploh ni tako kot na slikah", "Oktobra je lepše, ni ljudi", "Predstavljajte si, kako je ljudem, ki tam živijo", "Tam sem bil lani poleti, ta video je 100 % natančen", "Morala bi vstati ob petih zjutraj," je le nekaj komentarjev ob posnetku.

Kljub gneči je Santorini eden najlepših otokov na svetu. Ni dvoma.  
Profimedia
Osli so del otoškega utripa, za njimi ostajajo iztrebki.  
Profimedia
Oslovska povorka s turisti. 
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta