Honor predstavil Magic5 Pro: Bomo v prihodnosti še sploh potrebovali fotografe

Gregor Grosman Gregor Grosman
28.04.2023 14:00

Hrvaškega fotografa je pozitivno presenetil nočni način fotografiranja, ki je zelo hiter, prav tako pravi, da dobro balansira svetle in temne podrobnosti na fotografiji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pametni telefon HONOR Magic5 Pro
Gregor Grosman

Paradni konj podjetja Honor, pametni telefon Magic5 Pro, je na voljo tudi v Sloveniji. Proizvajalec ga je najavil in predstavil na kongresu mobilne telefonije MWC v Barceloni, veliko truda pa so vložili v razvoj kamer in zaslona, kateremu so namenili tudi dodatni zaslonski čip, ki naj bi še izboljšal kakovost gibljivih slik. Velikost LTPO zaslona je 6,81-palca, gre pa za štirikrat ukrivljen plavajoči zaslon, je pojasnil proizvajalec. Poleg tega funkcija zatemnjevanja z modulacijo (PWM) poskrbi za zmanjšanje utripanja zaslona in je namenjena tistim, ki dlje časa gledajo v zaslon. Tako so njihove oči manj utrujene. 

Pametni telefon HONOR Magic5 Pro
Gregor Grosman

Mobilnik je sicer opremljen s trojnim sistemom glavne kamere, ki vključuje širokokotno kamero z ločljivostjo 50 milijonov točk, ultra širokokotno kamero z ločljivostjo 50 milijonov točk in telefoto kamero z enako ločljivostjo. Proizvajalec se zaveda, da sama ločljivost ne pomeni nujno tudi kvalitetnejše fotografije. To v prvi vrsti zagotavljajo novi algoritmi, zaradi katerih so fotografije bolj čiste in bolj jasne. Magic5 Pro se tako ponaša s tehnologijo Ultra Fusion Computational Optics, pri kateri gre za računalniški optični algoritem, ki dopolnjuje sistem kamere in izboljša jasnost slike pri 3,5 do 100-kratni povečavi. 

Magic5 Pro je opremljen z novim slikovnim mehanizmom Honor Image Engine, ki predstavlja nov algoritem Millisecond Falcon Capture2. Ta uporabniku omogoča zajemanje kompleksnih prizorov z izjemno hitrostjo in jasnostjo, navaja proizvajalec. Super Night Capture pa omogoča snemanje tudi slabo osvetljenih prizorov. Poleg tega se fotoaparat v mobilniku ponaša s funkcijo AI Motion Sensing Capture, ki lahko samodejno zazna najvišjo točko skoka ali najboljši trenutek teka in posnetek zajame v izjemno visoki ločljivosti.

Pametni telefon HONOR Magic5 Pro
Gregor Grosman

Vodoodporen, namenjen pustolovskim dušam

Mobilnik poganja najnovejša mobilna platforma Snapdragon® 8 Gen 2, ki je dovolj zmogljiv za vsa opravila, ki jih aparat omogoča. Podpira 66W žično in 50W brezžično polnjenje in je opremljen z 5100 mAh baterijo, katera naj bi zagotavljala celodnevno neprekinjeno uporabo. Nameščen je najnovejši operacijski sistem MagicOS 7.1, ki temelji na operacijskem sistemu Android 13. Operacijski sistem tudi optimizira zmogljivost iger in ima nadgrajen grafični procesor Turbo X, ki ob manjši porabi energije zagotavlja višjo in stabilnejšo hitrost sličic na sekundo ter zagotavlja gladko grafiko. 

Mobilnik je težek 219 gramov in debel 8,77 milimetra. Odporen je tudi na vodo in prah po standardu IP68. Honor je v Magic5 Pro vgradil 12 Gb sistemskega pomnilnika in 512 Gb spomina za uporabnika. Proizvajalec navaja, da je Magic5 Pro namenjen pustolovskim dušam. Na voljo je v črni in travniško zeleni barvi, zanj pa boste morali odšteti 1199 evrov, pri čemer boste za darilo prejeli še pametno uro Honor Watch GS 3. 

Bomo v prihodnosti še potrebovali fotografe?

Ob predstavitvi telefona Honor Magic5 Pro je priznani hrvaški fotograf Tomislav Može pripravil delavnico, na kateri nam je predstavil, kako kar najbolje izkoristiti napredne zmogljivosti snemanja fotografij in video posnetkov, ki jih telefon ponuja. Pravi, da je mobilnik vzel s seboj na potovanje v Benetke, kjer za fotografiranje sploh ni potreboval svojega digitalnega fotoaparata. "Vedno mi je manjkalo nekaj majhnega in lahkega, s čemer bi lahko delal stvari, ki jih sicer delam s fotoaparatom. Nekaterih fotografij pač nekoč nisi mogel narediti z mobilniki." Može se sicer ukvarja s komercialno in športno fotografijo, umetno inteligenco, ki je uporabniku v pomoč pri fotografiranju pa je označil za "kar malo zaskrbljujočo za fotografe. Telefon dela vse sam."

Pametni telefon HONOR Magic5 Pro
Gregor Grosman

Autofokus je opisal za boljši, kot pri večini fotoaparatov, izpostavil je tudi delovanje prej omenjene funkcije "AI Motion Sensing Capture", ki zajame več fotografij in nato izbere najboljšo. Pozitivno ga je presenetil nočni način fotografiranja, ki je zelo hiter, prav tako zelo dobro balansira svetle in temne podrobnosti na fotografiji. Da ima dober dinamični razpon, je še povedal fotograf, veliko podrobnosti pa zajame tudi zum objektiv. Naprava snema tudi kakovostni 4K video. "Naredil sem primerjavo s profesionalno filmsko kamero, ki je 7-krat dražja in ne jaz ne moji kolegi nismo opazili bistvene razlike," je zaključil Može.

Pametni telefon HONOR Magic5 Pro
Gregor Grosman
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta