Hyundai: Verena kot mala indijska limuzina

31.03.2023 04:00

Se še spomnite accenta, majhne korejske zaobljene limuzine?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hyundai

Že kakih 15 let je, odkar ga je zamenjal i20, drugje po svetu pa mali bratec elantre še vedno vozi po cestah. So se pa tudi tukaj zamenjale generacije in najnovejši accent, pardon, model Verna, je bil predstavljen za indijski trg in je z naskokom najbolj divja kreacija v tem segmentu.

No, tudi mali avto ni več mali, zdaj meri v dolžino 4,54 metra, kar je več kot dodanih 15 centimetrov v primerjavi s predhodnikom. Medosna razdalja meri 2,67 metra, dizajn pa je prepričljivo kontemporarni Hyundaijev. Sprednji del spominja na kono, od zadnjih vrat pa so ostri robovi in poudarki precej drzni.

Hyundai

V notranjosti najdemo dvokraki volan, digitalne merilnike in infotainment, spojene v eno ohišje. V Indiji bo vereno poganjal 1,5-litrski motorček s 115 konjiči in šeststopenjskim ročnim ali CVT-menjalnikom. Močnejši je prisilno polnjeni 1,5-litrski motor s 160 konjiči in možnostjo dvosklopčnega sedemstopenjskega menjalnika. Najcenejša opcija, preračunano v našo valuto, stane okrog 12.200 evrov, najdražja pa 19.500.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta