Krutost ne pozna meja: Otrok kot hrana za prašiče

Larisa Kumer
05.08.2018 03:56

Običajen človek si včasih kar težko predstavlja, kako krutih, neusmiljenih početij se lahko kdo domisli. A seznam brutalnih umorov kaže, da človeška krutost ne pozna meja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Brooke Lynn Crews and William Henry Hoehn sta bila obtožena umora nosečnice in ugrabitve dojenčka.
Twincities.com

So ljudje, ki se v zločinu ne ustavijo niti, ko gre za njihove otroke, starše, sorodnike in znance. Storilce policija večinoma odkrije in končajo za rešetkami ali za debelimi zidovi psihiatričnih ustanov, včasih pa storilci krvavih zločinov umrejo na kraju zločina, v spopadu s policijo. Zgodi se namreč tudi, da kdo opazi početje zločinca in pokliče na pomoč.

Cerys Yemm, žrtev umora ob britanski obali
Osebni Arhiv

Mati hčerko prepustila zločincema

Krutost, kakršno si težko predstavljamo, si je avgusta 2016 privoščila tudi takrat 35-letna Michelle Martens. Svojemu fantu, 31-letnemu Fabianu Gonzalesu, in njegovi sestrični, 31-letni Jessici Kelley, je namreč dovolila, da sta posilila njeno desetletno hčer Victorio. Storilca sta deklico na njen deseti rojstni dan drogirala z metamfetaminom, da bi jo lažje obvladala, potem sta jo posilila pred njeno materjo, ki je kasneje policiji priznala, da je v gledanju uživala. Nato sta Gonzales in Kelleyjeva deklico zadavila in zabodla. Vsi trije so mrtvo deklico zavili v preprogo, jo odnesli v kopalnico in zanetili požar. Trojica je nato poskušala pobegniti, ko pa je požar ušel izpod nadzora, je eden iz nje celo poklical policijo in jo obvestil o požaru. Jessica si je med begom, ko je skočila skozi okno, zlomila stopalo. Policija je na ogledu kraja zločina takoj ugotovila, da deklica ni umrla v požaru, preiskava je kmalu pokazala, da je Kelleyjeva že obsojena spolna prestopnica in da ima tudi Gonzales dolgo kriminalno zgodovino. Vsi trije so obtoženi umora, sojenje še poteka. Obramba Martensove trdi, da so našli dokaze, po katerih naj bi bilo razbrati, da matere deklice sploh ni bilo v stanovanju, ko sta jo njena znanca zlorabljala, priznanje policiji naj bi bila dala pod pritiskom.
Tudi otroci morijo svoje starše. Januarja 2017 sta Brian in Jessica Degroot umorila Jessicinega očeta Michaela Brandta. Najprej sta ga večkrat zabodla in zrezala z nožem v več delov telesa, nato pa rane nasolila, da sta povzročila še večje bolečine. Žrtev, ki je bila že na koncu moči, se je bila prisiljena sleči in hoditi po svoji posesti, s čimer sta Michaela še dodatno ponižala. Na koncu je par Brandta pustil, da je izkrvavel do smrti.

Heather in Ernest Franklin, obtožena umora posvojenega avtističnega sina, navdih sta dobila po ogledu Filma Manchester ob morju.
Oxigen.com

Mrtev otrok na gugalnici

Nikdar pa ni bil povsem razjasnjen motiv umora komaj sedemletnega Adriana Jonesa. Leta 2015 sta ga v Kansas Cityju umorila starša Heather in Mike Jones. Storilca sta imela svoj dom pod stalnim video nadzorom, posnetki so bili kasneje izročeni sodišču in medijem. Čeprav se je zločin zgodil že leta 2015, so pregled posnetkov in podrobnosti dovolili šele lani. Sojenje še vedno traja.

Adrian Jones, sedemletni deček, je bil žrtev zlorab, umorila sta ga starša.
Childwelfaremonitor.org

Nosečnica umorjena, otroka odnesli

Telo 22-letne Savanne Greywind, ki je bila v osmem mesecu nosečnosti, ko je izginila, so avgusta 2017 našli v reki blizu njenega doma v Severni Dakoti. Najdena je bila dan zatem, ko so sosednje opozorili oblasti, da se je v stanovanju sosedov umorjene Greywindove naenkrat pojavil dojenček. Izkazalo se je, da sta 32-letni William Henry Hoehn in njegovo dekle Brooke Lynn Crews priznala, da sta Savanno 19. avgusta povabila k sebi. Na ta dan so nosečnico tudi zadnjič videli. Žrtev in Crewsova so potem skupaj odšli iz stanovanja, kasneje pa je Hoehn policiji povedal, da mu je Lynn pozneje pokazala dojenčka in rekla: "To je najina hčerkica. To je najina družina." Crews je bila februarja letos obsojena na dosmrtno kazen.
Zakonski prepir je tragično zarezal v življenje mlade družine na Tajskem. Aprila 2017 je nek moški obesil svojo enajstmesečno hčerko in vse skupaj predvajal na omrežju Facebook Live, preden se je tudi sam ubil. Policija je povedala, da sta se 20-letnik in njegova žena prepirala, preden je obesil njuno hčerko. Obe trupli sta bili najdeni v zapuščenem hotelu v provinci Phuket.
Svoje morilsko početje je na facebooku objavil tudi 37-letni Steve Stephens, ki je ustrelil starejšega moškega, potem pa posnetek njegove smrti objavil na omenjenem omrežju. Po skoraj dvodnevnem iskanju osumljenca so Stephensa aprila 2017 odkrili v Eriu v Pensilvaniji, a se je med policijskim zasledovanjem sam ustrelil.

Film kot povod za umor

Da je lahko tudi film povod za umor, sta pokazala Heather in Ernest Franklin iz ameriške zvezne države New York. Obtožena sta umora njunega posvojenega sina, dečka s posebnimi potrebami. Za umor naj bi ju bil navdihnil z oskarjem nagrajeni film Manchester ob morju. Policija je ugotovila, da je bil 16-letni Jeffrey Franklin marca 2017 ubit nekaj ur zatem, ko sta starša nehala gledati omenjeni film. Zločin sta skušala prikriti tako, da sta v hiši podtaknila požar, a jima nakana ni uspela. Preiskava je pokazala, da je najstnik umrl, še preden je ogenj zajel hišo. Oba so obtožili umora in podtikanja požara, sojenje še ni končano.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta