Ne, niso samo v Italiji! V katerih mestih si lahko privoščite najboljše pice na svetu ?

D.Ži
23.09.2022 10:03

Najbrž se kak Italijan s tem ne bi strinjal, a najbolj znano jed na svetu znajo odlično pripraviti tudi izven njene domovine.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Skoraj ga ni junaka na svetu, ki ne bi maral pice. Gre za jed, ki jo imamo radi skoraj vsi, zlasti mladi. Toda ... ali res najboljše pice pečejo v Italiji? Čeprav je verjetno najbolj znana jed na planetu res nastala v Italiji, lahko, vsaj sodeč po članku, objavljenem na timeout.com, vrhunske pice naročite marsikje drugje po svetu.

Reuters

Najbrž se kak Italijan s tem ne bi strinjal, a ne manjka popotnikov, ki trdijo, da so v drugih državah jedli mnogo boljšo pico kot v Italiji. Pravzaprav picerije po vsem svetu, od Bangkoka do Sao Paula, dokazujejo, da okusna pica ne pozna meja.

Reuters

Ne verjamete? Pa si oglejte najnovejšo lestvico najboljših picerij na svetu po izboru vrhunskih poznavalcev pic na spletni strani 50 Top Pizza. Prvo mesto na letošnji lestvici si delita piceriji "Una Pizza Napoletana" v New Yorku in "I Masanielli" v Caserti, mestu blizu Neaplja. Med prvih 100 najdemo tudi picerije iz Kaira, Helsinkov, Aucklanda, Pekinga ...

Toda katero mesto je najboljše za uživanje v pici? Če sklepamo po lestvici, se kot mesti z največ odličnimi picerijami največkrat pojavita New York in Rim, vsak s pet restavracijami.

Reuters

Sledijo Neapelj, pa tudi London in Tokio, katerih picerije so v TOP 50 zastopane štirikrat. Vendar pa so v rojstnem mestu pice, Neaplju, vse štiri picerije, ki so med prvih 50, tudi med TOP 10, s čimer se ne more pohvaliti nobeno drugo mesto.

Tretje mesto si s po tremi picerijami na lestvici najboljših 100 deli 6 mest – Caserta, Pariz, Milano, Köbenhavn, Hong Kong in Sao Paulo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta