New Jersey legaliziral marihuano, prebivalci pa množično na splet po navodila

M.R.
05.11.2020 08:37

V ameriški zvezni državi New Jersey so na referendumu, ki je potekal skupaj s predsedniškimi volitvami, volivci glasovali za legalizacijo uporabe marihuane za rekreativno uživanje. Takoj ko je bilo jasno, da je bila legalizacija potrjena, pa so se prebivalci te zvezne države želeli podučiti, kako si bodo lahko marihuano privoščili.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Uživanje marihuane bo v New Jerseyju legalno. 
Profimedia

Glede na podatke iskalnika Google se je namreč iskanje besedne zveze "kako zviti džoint" v samo štirih urah v torek povečalo za kar 2800 odstotkov, poroča časnik New York Post. 

Za spremembe in dopolnitev ustave, s katerimi so legalizirali uporabo in tudi gojenje konoplje, je glasovalo 67 odstotkov volivcev. 

Čeprav so nekateri na družbenih omrežjih že slavili, pa mora zakonodajna veja oblasti še odločati o tem, kako regulirati industrijo, ki bo zagotovo postala pravi hit, hkrati pa bo po ocenah v proračun z davki prinesla 210 milijonov dolarjev (okoli 179 milijonov evrov).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta