Nikoli več jih ne boste pripravljali na enak način: Slavna chefinja razkrila najpogostejše napake pri pripravi testenin

A.L.
02.10.2024 10:01

Lastnica restavracije z Michelinovo zvezdico je razkrila štiri napake, ki jih ljubiteljski kuharji zelo pogosto počnejo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Karbonari nikoli ne dodajamo smetane.
Profimedia

Britanska chefinja Angela Hartnett, lastnica restavracije z Michelinovo zvezdico, je pred kratkim razkrila nekaj najpogostejših napak, ki jih delajo kuharji pri pripravi karbonare in testenin z bolonjsko omako, dotaknila pa se je še dveh težav, ki jih imajo ljudje, kadar se lotijo priprave priljubljene italijanske jedi.

Smetana ne sodi v karbonaro

V podkastu The Dish je kuharsko mojstrico, ki ima korenine v Italiji, voditelj vprašal, kaj jo najbolj zmoti, ko opazuje, kako ljudje doma pripravljajo testenine. Takoj je povedala, da je smetana v karbonari ena od stvari, ki jo najbolj zmotijo. "Tradicionalna italijanska karbonara je narejena iz jajc in sira. Obe sestavini je treba dodati vročim testeninam in vse skupaj premešati, da bi dobili omako s pravilno teksturo," je pojasnila.

Druga stvar, na katero je opozorila, so špageti, ki jih ljudje pogosto servirajo z bolonjsko omako. "Na severu Italije, od koder jed prihaja, uporabljajo široke rezance (tagliatelle) in ne špagetov," je povedala in tako opozorila na pravilno izbiro testenin.

Mnogi delajo napako pri pripravi testenin z bolonjsko omako.
Profimedia

Vse ljubitelje testenin je opozorila na še dve pogosti napaki, ki se dogajata v domačih kuhinjah. Spomnila se je študentskih časov, ko je opazila, da nekdo testeninam dodaja že nariban parmezan. "Parmezan na testeninah mora biti vedno sveže nariban. To me je zelo zmotilo. Prav tako kot testenine, ki jih nekateri prelijejo s hladno vodo, ko jih potegnejo iz kropa. Tega se nikoli ne naredi."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta