O Sloveniji slišal čudovite stvari

Denis Živčec Denis Živčec
14.06.2019 17:21

​Tom Jones, markantni pevec, vitez, zvezdnik, za Večer pred nastopom v Stožicah v torek, 18. junija. V Ljubljani bo koncertiral prvič.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Skoraj 80-letnik, pa tako poln energije
EPA

Prihaja. Tom Jones. Lastnik bojda enega najbolj zapeljivih glasov v zgodovini in po mnenju že desetletja zvestih oboževalk najbolj seksapilni 79-letnik pod soncem. V torek bo svoje še vedno gibčne boke zamigal na odru Stožic, še pred prihodom pa je v Slovenijo poslal nekaj svojih misli. Vprašali smo ga, koliko je bil star, ko je spoznal, da ima v sebi nekaj, kar je ljudem všeč. "Mislim, da sem imel štiri ali pet let. Mama mi je povedala, da sem jo prosil, naj dvigne zavese na mojem izmišljenem odru, da sem lahko pel," se spominja. Se danes na odru počuti bolje kot nekoč? "Rad počnem, kar zdaj počnem na odru. Moj pestri repertoar je odsev moje dolgoletne kariere in življenja. Dokler bo moj glas tak, kot je, se bom na odru počutil dobro in užival vsak trenutek," pravi.
Njegova pot do uspeha je bila vse prej kot enostavna. Mu je čas, ko je nekoč delali v tovarni, vlil moči? "Absolutno. Ni je bolj poučne izkušnje, kot je ta. Najprej moraš početi nekaj, kar pravzaprav sovražiš, sicer ne znaš ceniti možnosti, da lahko počneš nekaj, v čemer resnično uživaš," meni Jones, ki je dolgo bil tudi eden od inštruktorjev pri oddaji The Voice. Kaj bi svetoval nekomu, ki bi rad bil po poklicu glasbenik in bi se z glasbo tudi preživljal? "Res je težko, ne le sam preboj, ampak ves trud, ki ga moraš nenehno vlagati v to, da na glasbeni sceni preživiš dovolj časa. Na to se moraš pripraviti in se oskrbeti z dovolj orodji.
Pouči se o glasbi kot poslu, nenehno se razvijaj, odkrij svoj edinstveni slog, potem pa upaj, da je tam zunaj vsaj peščica ljudi, ki jim bo všeč, kar počneš. Danes se človek pravzaprav še težje preživlja kot glasbenik, zato se moraš nenehno truditi in poiskati posebno nišo občinstva, ki bo cenila tisto, kar lahko ponudiš," se razgovori legendarni glasbenik, ki je na odrih že pet desetletij, v tem času pa je prijateljeval tudi z mnogimi nepozabnimi zvezdniki. Nekateri so že umrli. Koga se rad spominja?
"Na to vprašanje težko odgovorim, ker sem poznal toliko velikih ljudi in z njimi delal. Mnogi so danes že pokojni, tudi mlajši med njimi. Lahko bi začel pri Franku Sinatri in Arethi Franklin in nadaljeval s Princeom. Seznam je res dolg," nostalgično vzdihne. Mu je najljubša vsaj katera od njegovih skladb? "Tudi na to vprašanje težko odgovorom. Toda na koncu moram priznati, da je to skladba It's Unusual, ker je bila moja prva velika uspešnica," udari z roko po mizi. Katera od vrednot, s katerimi je odraščal, mu največ pomeni? "Nobena vrednota ni pomembnejša od drugih, saj je vse odvisno od konteksta. Toda najbolj očitne so potrpežljivost, prijaznost, razumevanje in trdo delo," pravi. O prihodnosti ne razmišlja prav veliko, si pa želi, da bi še naprej dobro in zdravo živel, kar danes od človeka zahteva veliko truda. "In da bi na miren in dostojen način odjadral v neznano," doda. Nestrpno odšteva do obiska (zelo) sončne stran Alp. "V Slovenijo prihajam prvič in tega se že zelo veselim. O njej sem slišal toliko čudovitih stvari. Upam, da bom imel dovolj časa in bom lahko vsaj malo raziskal Ljubljano," pravi. Prav veliko po naših ulicah ne bo hodil. "Moj urnik je na žalost vedno zelo zapolnjen, toda nekega dne bi si res rad vzel več časa, da bi si ogledal Slovenijo, saj je res lepa dežela," sklene pevec, ki nam je podaril večno nalezljive uspešnice, kot so Delilah, She's a Lady in Sex Bomb, in ki se je nekoč hvalil, da je imel več kot 250 ljubic na vseh koncih sveta.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta