Pozor, Gorenjska! Prihaja igralec, ki je iztožil Spielberga in igral sina Angeline Jolie

Saša Britovšek Saša Britovšek
26.07.2019 05:02

Na 4. Mednarodnem filmskem festivalu v Kranjski Gori gostuje Crispin Glover, igralec, za katerega so rezervirane najbolj čudaške vloge. Za vedno pa si ga bo zapomnil tudi režiser Steven Spielberg.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Crispin v filmski pravljici Alica v čudežni deželi.
Profimedia

Igral je ob tako velikih filmskih zvezdah, da je sam težko prišel v ospredje in pred žaromete. A tega niti ni želel. Čeprav se je z igro srečal že zelo zgodaj, je bil to vseeno le eden njegovih številnih talentov. Verjetno pa je bil prav igralski podedovan, saj je njegov oče Bruce Glover, prav tako igralec, ki je med drugim igral v Jamesu Bondu Diamanti so za vedno. 
​Pravijo, da je Crispin Glover nenavaden tič. Inteligenten, s prefinjenih smislom za humor, pronicljiv, delaven in odličen igralec. Že res, da izrazito ekscentričen, a zabaven, če ti je le njegov humor blizu. Pravzaprav ga imajo igralski kolegi za genija in z geniji je, saj veste ... Z njimi je vse prej kot lahko. V kar treh filmih je igral z Johnnyjem Deppom: v Mrtvecu, v Kaj žre Gilberta Grapea? in v Alica v čudežni deželi. V Lynchevem Divji v srcu se je spoprijateljil z Nicolasom Cageom. V Rečnem bregu je izstopal kot čudaški kolega Keanua Reevesa, v Ljudstvo proti Larryju Flyntu pa kot dolgolasi Arlo. Bil je Andy Warhol v biografski drami The Doors. V filmu Beowulf igra sina Angeline Jolie, čeprav je, zanimivo, od nje starejši enajst let. Še dobro, da je Beowulf animirani celovečerec.

Dolgolasi Crispin z Woodyjem Harrelsonom v filmu Ljudstvo proti Larryju Flyntu.
Profimedia
Vrnitev v prihodnost z Michaelom J. Foxom.  
Profimedia
Crispin s Keanom Reevesom v Rečnem bregu.
Imdb
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta