Praznični čas je čas, ko pomislimo tudi na tiste, ki ne sedijo za tako bogato obloženo mizo

. .
16.12.2022 11:40

Letošnji Miklavžev koncert je zaznamovalo jubilejnih 30 let dobrodelnosti in pomoči otrokom v stiski.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv

V družbi vrhunskih glasbenih in pevskih gostov, smo lahko preživeli decembrski večer, ki je imel poleg glasbene, tudi dobrodelno noto.​ Rotary klub Ljubljana namreč skupaj z RTV Slovenija že tradicionalno organizira koncert, katerega namen je pomagati osnovnošolcem, ki potrebujejo pomoč.

Edvard Škodič, nekdanji predsednik Rotary kluba Ljubljana in koordinator letošnjega Miklavževega koncerta je dejal: »Dobrodelna sredstva Miklavževega koncerta so namenjena kritju stroškov osnovnošolcev, tj. šolskih kosil, izvenšolskih dejavnosti, nakupu šolskih potrebščin, udeležbe v šoli v naravi ter številnih šolskih ekskurzij«.

Na razpis za pomoč se lahko prijavijo vse Osnovne šole, osnovne šole s prilagojenim programom ali njihov šolski skladi. Vloga za razpis je dostopna na spletni strani Rotary kluba Ljubljana. Prijave bodo na voljo do 31. 12. 2022, do 20. ure.

Arhiv

Med gosti, ki so nastopili na letošnjem koncertu, so bili Neisha, Slovenski oktet, Andraž Golob, baletni plesalci SNG Opera in balet Ljubljana, Simfonični orkester, Big Band ter Mladinski in Otroški zbor RTV Slovenija, Vlado Pilja, Patricija Avšič, Nina Strnad, Vokalni Band Kreativo in ostali. Celoten koncert si lahko ogledate na spletni strani RTV Slovenije.

Arhiv
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.