Prebujanje alternativne scene

pz
29.05.2018 15:26

Mariborski Magnetic Shift - zgodil se bo petek - se je zapisal na zemljevid destinacij s kvalitetnim elektronskim glasbenim dogajanjem

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Magnetic Shift je zažigal tudi na FAK festivalu v Udarniku.
Janez Klenovšek

Mariborska dvorana Gustaf bo v petek z nastopom Deeklinea, britanskega pionirja breakbeata, obeležila tretjo obletnico delovanja glasbenega dogodka Magnetic Shift. Ob londonski Breakbeat senzaciji bosta prvič po štirih letih na domači oder stopila še mariborska DJ in ustanovitelja kolektiva Total Fusion Jus Tadi in Ruff Roga. Atmosfero bo segreval še rezident Magnetic Shifta, nadebudni in eklektični producent Useless D.I.
Kot navajajo organizatorji, so z Magnetic Shiftom Maribor ponovno postavili na domači in tudi tuji zemljevid destinacij s kvalitetnim elektronskim glasbenim dogajanjem. Dogodek, ki je vedno razprodan in kamor pride nekaj sto ljudi, je pred tremi leti prebudili mariborsko publiko in postal pomemben del v mozaiku lokalne elektronske scene. “Spominjam se začetkov. Bili so težki. Bil je trenutek, ko smo mislili, da v Mariboru to ni mogoče. Pred Magnetic Shiftom se v Mariboru na tem področju ni dogajalo praktično nič. Če si hotel na Deeklinea, si moral iti pač v Ljubljano, Zagreb ali pa v Gradec. Ampak zgodilo se je, vztrajnost in trdo delo je bilo poplačano s prvim razprodanim dogodkom. Imamo dobre temelje, resnejši bookingi še pridejo, še vedno pa je težko, ker je v Mariboru še vedno problem kupne moči. Ljudje vedno dobro premislijo, preden za vstopnico odštejejo deset evrov. V Ljubljani je to drugače. Da o Gradcu sploh ne govorimo," razloži vodja organizacijskega kolektiva Dino Čurič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta