Prvo svetovno triletno križarjenje: Tisoč "stanovalcev" se podaja na življenjsko avanturo, kaj pa cena?

M.R.
27.03.2023 10:56

Pot bo srečneže pripeljala do ruševin Angkor Wata, pa tudi do Zanzibarja in Madagaskarja. Med obiskom v Afriki bodo lahko uživali v organiziranem safariju, v Evropi pa bodo raziskovali umetnost in se posvetili kulinariki 38 držav.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ladja MV Gemini bo na pot krenila 1. novembra
Profimedia

Če ste med tistimi, ki si želijo videti ves svet, je to lahko zelo dober način, da si ta cilj izpolnite. Družba Life at Sea Cruises bo potnike popeljala na prvo svetovno triletno križarjenje po svetu, v okviru katerega bodo obiskali 135 držav vseh sedmih celin. 

Na pot bodo v Carigradu krenili 1. novembra, vkrcanje na pot, dolgo več kot 200.000 kilometrov, pa bo mogoče tudi v Barceloni in Miamiju. Ladja MV Gemini se bo ustavila v 375 pristaniščih, potniki bodo ponekod lahko preživeli tudi več dni in raziskovali mesta, med drugim bodo obiskali tudi Južno Ameriko in Antarktiko, kjer bodo lahko skoraj sto dni raziskovali mesta, ledenike in ledene tvorbe. 

67 dni bodo potniki preživeli v Karibih in Srednji Ameriki, pri tem pa obiskali 69 destinacij, vključno s Portorikom, majevskimi ruševinami v Mehiki in Belizeju. V Severni Ameriki in na Havajih bodo preživeli 98 dni, pri tem pa bodo raziskovali prekrasne plaže, mesta in tudi pokrajino na Aljaski. 

Profimedia

V Severni Aziji bodo videli 23 krajev, med njimi tudi Tokio, Seul in Šanghaj. Najdlje, kar 206 dni, se bodo zadržali v Južnem Pacifiku in Avstraliji. Ob tem bodo obiskali Sydney, Melbourne, plaže Fidžija, Novo Zelandijo in pragozdove Papue Nove Gvineje.

Čeprav si je triletno bivanje na ladji težko predstavljati, pa ima MV Gemini vse potrebno. Sprejme lahko nekaj več kot tisoč stanovalcev, ima pa tudi prvorazredno restavracijo, nudi številne aktivnosti, urade, bazene in telovadnice. 24 ur dnevno je na voljo tudi v ceno vključena zdravniška pomoč. 

Koliko pa to stane? Cene paketov se gibljejo od slabih 28 tisoč evrov (30 tisoč dolarjev) na leto, kar pomeni, da je treba za triletno potovanje odšteti okoli 84 tisoč evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta