Smučarske vozovnice: Super predprodaja, a po višjih cenah

Igor Selan Igor Selan
30.03.2018 17:59

Čeprav se letošnja smučarska sezona še ni končala, Marprom že v nedeljo pričenja preprodajo sezonskih vozovnic za prihodnjo zimo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V nedeljo, 1. aprila, bo mogoče na pohorskih strminah uživati brezplačno, isti dan Marprom pričenja tudi super predprodajo sezonskih vozovnic za prihodnjo sezono.
Sašo Bizjak

Medtem ko smučarska sezona na Pohorju še traja, do zdaj so našteli že 111 smučarskih dni, mestni avtobusni prevoznik Marprom, ki upravlja tudi smučišča na Pohorju, s 1. aprilom pričenja prvo, tako imenovano super predprodajo sezonskih smučarskih vozovnic. Ob super predprodaji, ki se začenja v nedeljo in bo trajala do konca letošnje smučarske sezone, predvidoma do 15. aprila, bo sezonske vozovnice mogoče kupiti še v dveh predprodajah. Prva bo trajala le dva dni, 1. in 2. septembra, druga pa slaba dva meseca, od 3. septembra do 31. oktobra. Od 1. novembra naprej bo mogoče sezonske vozovnice kupiti le še v redni prodaji.

Dražje dnevne in sezonske vozovnice

Tudi letos so se v Marpromu odločili za podražitev vozovnic, ki je celo še bolj izrazita od lanske. Dnevne vozovnice bodo dražje za en evro in bodo odrasle stale 32 evrov, mladino in upokojence 27, otroke pa 18 evrov. Še občutnejša je podražitev sezonskih vozovnic. Medtem ko so predlani sezonske vozovnice celotno predprodajo, ki je trajala do 30. novembra, odrasle stale 300 evrov, lani pa v prvi predprodaji, ki je prav tako trajala le dva dni, 310, jih je letos v super predprodaji mogoče kupiti po 340 evrov. Dražja je tudi sezonska nočna vozovnica. Medtem ko je predlani stala 195 evrov, lani pa 220, jo je letos v super predprodaji mogoče kupiti za 265 evrov. Nič drugače ni z družinsko vozovnico (dva odrasla in dva otroka pod 15 let). Z 800 evrov predlani in 880 evrov lani je ta letos poskočila na 950 evrov.

Marprom: "Še vedno cenejši od primerljivih smučišč"

Smučanje na Pohorju se je torej v zadnjih letih precej podražilo, kar je med smučarji povzročilo kar nekaj nejevolje. "Oprostite, Visit Pohorje, ampak s cenovno politiko, ki jo imate zadnji dve leti, boste zgubili smučarje. Vsako leto dvigujete ceno sezonske karte, medtem ko je ponudba ostala enaka. Da ne govorimo o tem, da naprave vsako leto bolj zafrkavajo. Lokalci, ki hodimo vsako leto na Pohorje in že vrsto let kupujemo sezonske karte, vas ne razumemo več. In lokalci prinesejo na Pohorje največ denarja. Oprostite, ampak to je zelo arogantno od vas," je mogoče prebrati na facebook profilu Visit Pohorje.

Novost celoletna XL-vozovnica

Bo pa, kot je znano, Marprom vsem smučarjem v nedeljo, 1. aprila, ponudil brezplačno smuko. Tega dne bodo blagajne pri spodnji postaji Vzpenjače odprte vse do 20. ure, imetnike letošnjih sezonskih vozovnic, ki bodo kupili sezonske vozovnice tudi za prihajajočo sezono, pa obveščajo, da naj s seboj prinesejo stare vozovnice, saj bodo te posodobili in bodo veljale tudi naslednjo zimo. Ker letošnje sezonske vozovnice potečejo jutri, bodo lahko nove sezonske vozovnice uporabljali že v aprilu.
Letošnji cenik prinaša tudi novost, tako imenovano XL-vozovnico. To bo mogoče kupiti kadarkoli v letu, veljala pa bo eno leto od dneva nakupa za vse žičniške naprave na Pohorju, vključno z bike parkom, in bo stala 610 evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta