Tosamina donacija ob jubileju šolam: Brezplačni vložki in tamponi za deklice

DR
09.12.2022 16:21

Tosamina akcija je nastala kot aktivna podpora družbeni pobudi, ki se zavzema za brezplačne menstrualne pripomočke v izobraževalnih ustanovah

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ker želi Tosama z gesto sporočiti, da je izbira higienskih izdelkov za zdravje deklet zelo pomembna, bodo donirali vložke in tampone iz naravnih materialov - iz bombaža.
Marko Vanovšek

Domžalska tovarna sanitetnega materiala Tosama bo bližajočo se 100-letnico obstoja obeležila z veliko donacijo. Sto slovenskim osnovnim šolam bo podarila vložke in tampone, ki jih dekleta potrebujejo v času pouka v enem šolskem letu. Projekt so poimenovali "Za zdravje žensk, za brezplačne vložke in tampone", zajel bo okrog 53.000 deklic, za katere bodo šole prejele 600.000 vložkov in tamponov, donacija pa je vredna 170.000 evrov. V tem času že zbirajo prijave šol, ki želijo sodelovati v projektu.

Tosamina akcija je nastala kot aktivna podpora družbeni pobudi, ki se zavzema za brezplačne menstrualne pripomočke v izobraževalnih ustanovah. Ker podjetje z gesto želi sporočiti, da je izbira higienskih izdelkov za zdravje deklet zelo pomembna, bodo donirali vložke in tampone iz naravnih materialov - iz bombaža. Tosama želi projekt v bodoče nadaljevati in razširiti na vse osnovne in srednje šole. Zato trenutno ustanavlja poseben sklad, v katerem bo potrebna sredstva zbirala od prodaje izdelkov svoje znamke Jasmin.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta