Učenci Spodnje Polskave najboljši na Ekokvizu

Tomaž Ajd Tomaž Ajd
17.03.2018 07:04

Na OŠ Antona Ingoliča so ponosni na svoje učence, ki so državni prvaki v Ekokvizu, za kar so prejeli naziv ekoface.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zmagovalna ekipa Ekofrajerji1 s Petrom Kauzerjem
Arhiv Programa Ekošola

Učenci OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava so se minuli petek najbolje odrezali na državnem prvenstvu v Ekokvizu. Zmagala je ekipa Ekofrajerji1, za katero so tekmovali Iva Ana Pečnik, učenka 6. razreda, ter dva osmošolca, Erik Červek Roškarič in Tajra Šućur. Uspeh osnovne šole s Spodnje Polskave so dopolnile še Ekofrajle 13 Ema Doberšek, Ana Marie Babšek Vrečko in Tia Rudolf, ki so zasedle tretje mesto. Za zgodovinski uspeh ima zagotovo veliko zaslug tudi mentorica Bojana Marin. V Ljubljani pa so jih na OŠ Dravlje spodbujali tudi navijači.
"Medtem ko so naši tekmovalci napenjali možgane in se borili za čim boljše izhodišče po pisnem delu, so se navijači zabavali in ob kratki predstavitvi vseh ekip spoznavali tekmovalce. Sledil je ustni del tekmovanja in obe naši ekipi sta osvojili prvo mesto v svojih skupinah. To pa je že pomenilo, da sta med prvimi štirimi v državi. Žal je v polfinalu prišlo do 'borbe' med obema ekipama, toda skupaj z navijači sem držala pesti in navijala za obe ekipi. Morda je k zmagi v polfinalu malce pripomogla Erikova hitrost, saj je odgovore streljal kot iz topa," razlaga mentorica.

Ekipa Ekofrajle 13 - tretje mesto na državnem prvenstvu
Arhiv programa Ekošola
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta