Varaždinski lifestyle, 101 doživetje, 18 edinstvenih prizorišč! Se vidimo na Festivalu varaždinskih dvorišč?

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
12.06.2024 15:25

Varaždin, šarmantno mesto na severu Hrvaške, je priljubljena vikend destinacija za ljubitelje zgodovine, kulture in ustvarjalne zabave. Ni boljšega načina, da ga doživite v celoti, kot med Festivalom varaždinskih dvorišč.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Naročnika

To edinstveno priložnost za sprostitev na pravi varaždinski način imate samo ta vikend.

Zamislite si sprehod skozi skrita dvorišča in intimne oaze, ki jih skrbno urejajo njihovi lastniki. Te skrivnostne prostore, polne zgodovinskih zgodb, bo še dodatno obogatilo več kot 100 raznolikih programov. Festival varaždinskih dvorišč ni le priložnost za uživanje v lepoti zgodovinskega jedra in njegovih običajno zaprtih kotičkov, temveč tudi za sodelovanje v številnih dejavnostih. V okviru letošnje 9. izdaje festivala, ki ga organizira Turistična skupnost mesta Varaždin, se bo odprlo največ, kar 18 dvorišč, ki čakajo, da jih raziščete. Pričakujejo vas delavnice, druženje z avtorji, tradicionalno ustvarjanje, moda, kreativne in inovativne igre, kreacije in instalacije, 3D-tiskanje in risanje, arhitekturni sprehodi …Vsak prostor skriva nekaj novega in vznemirljivega, in to vse povsem brezplačno.

Raziskujte, doživite!

Spoznajte trenutno najbolj izpostavljenega varaždinskega umetnika Nikolo Vudraga, ki bo razstavil del svojih skulptur in pokazal, s čim je osvojil številne svetovne zbiratelje in ljubitelje umetnosti. Postanite oblikovalec za en dan, zamislite in ustvarite najbolj kul superge, ki jih bo, če bo vaša ideja najbolj kreativna, izdelal Ivančica, d.d. Vključite svoje najmlajše v veselo NTC šolo dr. Ranka Rajovića, sodelujte na različnih hortikulturnih delavnicah, umetnosti na prostem, se naučite nekaj novega ali pa se preprosto sprehodite po slikovitih ulicah Varaždina in začutite avtentični duh prvega hrvaškega UNESCO-vega mesta glasbe. Sobotni programi trajajo od 10. do 13. ure in od 16. do 21. ure, nedelja pa prinaša nadaljevanje druženja od 10. do 13. ure. Za gurmanski užitek ob kosilu ali kratek gastro oddih poskrbi deset varaždinskih restavracij in slaščičarna, ki se na festivalu pridružujejo s prilagojenimi meniji.

Arhiv Naročnika

Varaždin vedno ponuja več

Festival varaždinskih dvorišč je del projekta “Dvorišča severa: odkrivanje skritih draguljev”, v katerem poleg Turistične skupnosti mesta Varaždin sodelujejo tudi Turistična skupnost Varaždinske Toplice, Turistična skupnost Novi Marof in Turistična skupnost območja Centra sveta. Njegovo vrednost in pomen je prepoznala Hrvaška turistična skupnost, ki ga je finančno podprla.

Arhiv Naročnika

Obiščite Varaždin ta vikend, 15. in 16. junija, zavijte v dvorišča, raziščite, kaj se v njih skriva, in doživite Varaždin s povsem nove perspektive.

Vse podrobnosti o programu najdete na povezavi.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.