(VIDEO) Drama! Tako zveni pesem, s katero sta Alenka Gotar in Anže Šuštar želela na Emo 2020, pa so ju zavrnili

D.Ži
13.03.2020 08:34

Po dolgih letih je pevko, ki je Sloveniji kot prva pripela evrovizijski finale, Ema spet zamikala, a se je zataknilo pri predizborni komisiji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Ema 2020 je mimo, zmagovalna skladba je znana, počasi pa v javnost prihajajo tudi skladbe, ki jih predizborna komisija na Emo ni uvrstila. Tako je te dni postalo znano, da je na slovenskem predizboru skoraj sodelovala tudi ena naših najbolj uspešnih evrovizijk. Alenka Gotar, pop-operna diva, ki je leta 2007 v Helsinkih sprožila pravo slovensko evromanijo, ko se ji je s skladbo Cvet z juga uspelo prebiti v finalni del Evrovizije. Postala je prva slovenska pevka, ki ji je uspelo kaj takega, in ni bilo malo takšnih, ki so verjeli, da bi v finski prestolnici lahko Sloveniji pripela celo prvo zmago ali vsaj uvrstitev med najboljših pet. Evrovizija je nepredvidljiva reč in na koncu je Alenka zasedla 15. mesto, kar je sicer še vedno eden boljših slovenskih rezultatov. Po dolgih letih jo je Pesem Evrovizije letos spet zamikala, k temu je zagotovo prispevalo dejstvo, da bi tokrat ob njej stal njen mož Anže Šuštar. Posnela sta močno balado Love Can Win, ki koga spomni na dobre stare čase, ko se od evrovizijskih skladb še ni pričakovalo, da morajo zveneti čim bolj generično radijsko. Čustven, intenziven refren in nekaj naraščajoče drame. 
{embed_youtube}https://youtu.be/p4WqfYWlwOo{/embed_youtube}
"Ljubezen lahko zmaga, je najina nova pesem, ki jo posvečava vsem ljudem po svetu, ki verjamejo, da je ljubezen edina sila, ki lahko premika gore, podira meje, združuje dobro in uničuje zlo. Verjemimo ... Ker edino tako bomo dovolili ljubezni, da zasije v naših srcih ... Verjemimo vanjo in v njeno čisto moč. Ker iskrena ljubezen zmaga. Vedno!" pravita Alenka Gotar in Anže Šuštar, ki sta skladbo napisala sama, pri aranžmaju pa je pomagal Peter Penko. Poti na Emo pesem žal ni našla, a že pridno nabira klike na Youtubu in je na poti do radijske uspešnice.

Cvet z juga. Nepozaben nastop Alenke Gotar v Helsinkih 2007. 
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta