(VIDEO) Gojc: Skladbo je navdahnila samovšečnost oblastnikov, ki bevskajo s TV zaslonov

Gr.G.
27.04.2020 11:53

Moj živòt je ROKnROL se imenuje novi singel Gojmirja Lešnjaka Gojca, ki svojo glasbeno in gledališko pot nadaljuje v satirični maniri, skladbo pa je napisal med 19. in 19.30 uro ob ogledu TV dnevnika.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gojmir Lešnjak Gojc 
Osebni Arhiv

Skladba Moj živòt je ROKnROL  je ena od trinajstih iz prihajajoče gledališko-glasbene komedije in istoimenskega albuma Gojmirja Lešnjaka Gojca. Gojc jo v svet spravil ob dnevu boja proti okupatorju. "Skladbo je navdahnila samovšečnost oblastnikov, ki bevskajo s TV zaslonov". Tekst je na tem mestu potrebno razumeti tudi kot samoironijo, saj, kot pravi avtor, tudi sam občasno blebeče iz televizorjev.
{embed_youtube}https://youtu.be/THL6VLjfZMc{/embed_youtube}
Gre za nadaljevanje njegovega prvega satiričnega kabareja Domovina, ljubezen moja izpred četrt stoletja. Tedaj se je v srca ljudi najbolj usedla skladba Vetrovi pojo, ki jo še najbolj poznamo kot Prdni enkrat zame. V glasbeni komediji Moj živòt je ROKnROL bodo poleg Gojmirja v živo zaigrali in zapeli glasbeniki VIS d'Doktors: Robert Pikl, Petra Trobec, Jure Rozman in Miran Juvan ter igralec in režiser Jaša Jamnik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta