(VIDEO) Hrvaški novinar priča tragični prometni nesreči, kmalu se je oglasila hči pokojnega

A.L.
27.07.2023 14:21

Šime Kovačević je o vsem spregovoril za Slobodno Dalmacijo, njegove besede pa so prišle tudi do družine ponesrečenca, katerega hči se je odločila, da voditelju pošlje sporočilo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Novinar HRT Šime Kovačević je bil v torek priča tragediji, ki se je zgodila tik pred vključitvijo v oddajo Dobro jutro Hrvaška. V križišču ulic Mažuranićevo šetalište in ulice Slobode, tik ob stavbi HRT v Splitu, sta trčila dva kombija, pri tem pa je v enem ena oseba umrla.

Novinar je bil med javljanjem v oddajo tudi vidno pretresen. Pozneje je za Slobodno Dalmacijo spregovoril o tem, kako je to doživel, njegove besede pa so prišle tudi do družine ponesrečenca, katerega hči se je odločila, da voditelju pošlje sporočilo.

"Po eni strani mi je čustveno zelo težko, po drugi strani pa je to velika potrditev, da to, kar delam, delam iz srca, tega ne skrivam, ko sem žalosten, tega ne skrivam. In ko sem srečen, sem srečen. Rad bi izkoristil to priložnost in se zahvalil hčerki gospoda, čigar življenje se je končalo na tem planetu in ki je, kot vsi upamo, odšel na boljši kraj," je dejal voditelj.

"V veliki družinski tragediji je našla čas in moč, da me, čeprav se nikoli nisva srečala, nagovori s toplim, človeškim sporočilom, ki me je znova prepričalo, da je svet, čeprav govorijo, da je postal slabo mesto, poln zlobnih, zavistnih ljudi, pravzaprav kraj, kjer živijo 'majhni' ljudje z veliko dušo."

"Ni lepše, bolj človeške, toplejše geste od te, ko se nekdo v težki krizi takole obrne nate, samo zato, ker razume, da sem bil tisti trenutek samo navaden človek iz krvi in ​​mesa, ki ve, da je tisto telo, pokrito z belo odejo, nekomu oče, brat, mož, dedek, sin, prijatelj ... Hvala za te besede, ker imajo ogromno čustveno težo. In so hkrati potrditev, da smo vsi ljudje čustvena bitja, ki jim lepa človeška beseda nekaj pomeni. Ne glede na to, kako težak je bil trenutek okoli nas," je za Slobodno Dalmacijo še povedal Šime.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta