(VIDEO) Martin Milec, Martina Ipša in Zlatko: Droga? Ni razloga!

čk
28.06.2018 19:20

Mariborska policijska uprava v sodelovanju z NK Maribor in znanimi imeni na področju športa in kulture letos nadaljuje kampanjo, v kateri mlade spodbujajo h kvalitetnemu preživljanju prostega časa

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policijski inšpektor Etbin Žnuderl z ambasadorji kampanje, nogometašem Martinom Milcem, komičarko Martino Ipša in glasbenikom Zlatanom Čordićem - Zlatkom.
PU Maribor

Obstaja nešteto dobrih razlogov proti drogam in niti eden za, je osrednje sporočilo kampanje Droga? Ni razloga!, ki jo mariborska policijska uprava nadaljuje tudi letos. Policijski inšpektor iz sektorja uniformirane policije Etbin Žnuderl je na današnji tiskovni konferenci poudaril, da bodo policisti na območju mariborske policijske uprave med poletnimi počitnicami še bolj prisotni na mestih, kjer se zbirajo mladi. "Tudi letos opravljamo razgovore z nekaterimi lastniki gostinskih obratov, kjer se mladi najpogosteje zadržujejo, in jih znova opozarjamo na zakonske obveznosti glede točenja alkoholnih pijač mladoletnim in zagotavljanja reda na javnih prireditvah. Prisotni bomo tudi na javnih prireditvah in še posebej bomo pozorni na morebitno preprodajo prepovednih drog. Načrtujemo skupne poostrene nadzore z inšpekcijskimi službami in sodelovanje z nevladnimi organizacijami pri aktivnostih za zmanjševanje škodljivih vplivov na mladostnike," napoveduje Žnuderl.
Letos so kampanji, ki bo očitno postala tradicionalna, dodali nagradno igro, v kateri lahko mladi po besedah policijske inšpektorice Anite Kovačič Čelofiga na družbenih omrežjih Facebook, Twitter in Instagram sodelujejo tako, da objavijo fotografijo ali video predloga o tem, kako varno in zdravo preživeti prosti čas. K objavi je treba dodati #droganirazloga. Zmagovalce nagradne igre bo določil žreb, pet nagrajencev bo za nagrado prejelo nogometno žogo s podpisi nogometašev NK Maribor, konec poletja pa se bodo lahko udeležili tudi njihovega treninga.
"Če ne bi prostega časa preživljal športno, ne bi sedel tukaj z vami na tem dogodku, zato mladim predlagam, naj počitnice preživijo zunaj, aktivno, športno ali poiščejo kak drug hobi," je h kvalitetnemu preživljanju prostega časa in sodelovanju v nagradni igri mlade dane pozval bočni branilec vijoličastih Martin Milec.
{instagram}https://www.instagram.com/p/Bkk31oxjied/?taken-by=casnik_vecer{/instagram}
Poleg njega sta na današnji tiskovni konferenci mlade nagovorila še dva ambasadorja kampanje. Komičarka Martina Ipša, ki je zaradi posledic drog izgubila prijateljico, mlade v kampanji nagovarja na svoj komični način, izziva jih, naj se ji pridružijo na košarkarskem igrišču.
{instagram}https://www.instagram.com/p/Bkk4UneDpxj/?taken-by=casnik_vecer{/instagram}
In reper Zlatko, ki je po lastnih besedah posledice droge v preteklosti občutil na svoji koži, pa v kampanji mlade nagovarja z avtorskimi družbeno angažiranimi rimami.
{instagram}https://www.instagram.com/p/Bkk4yKdjLXD/?taken-by=casnik_vecer{/instagram}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta