(VIDEO) Ni za občutljive: Zastrašujoča simulacije kaže, kaj se zgodi s človeškim telesom, če vas pogoltne kit

D.Ži
05.09.2024 10:47

Zgodbe o ljudeh, ki so jih pogoltnili največji sesalci na svetu, so stare že stoletja. A ribiču se je to čisto zares zgodilo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V kitovi notranjosti ne bi imeli prav veliko možnosti za preživetje. 
Profimedia

Mnogi se bojijo morij in oceanov zaradi možnih srečanj z morskimi psi in kiti. Na YouTube kanalu Zack d'films so objavili kratko, a grozljivo videosimulacijo, ki prikazuje, kaj se zgodi s človeškim telesom, če ga pogoltne kit, natančneje kit ubijalec, sesalec iz družine kitov. 

"Ko te pogoltne, te stisne v svoje ogromno grlo. Še naprej bi potovali po njegovem požiralniku do želodčnih prekatov, ki so napolnjeni s prebavno kislino," v videu pojasnjuje pripovedovalec in nadaljuje: "Te močne kisline bi takoj začele razgrajevati vaše telo, a tudi če bi se vam kislini uspelo izogniti, bi se zaradi pomanjkanja zraka v kitu hitro zadušili."

Kratki video je sprožil številne komentarje uporabnikov YouTube, nekateri pa so se tudi pošalili. "Klavstrofobija bi me najprej ubila", "Bojim se teme, mislim, da bi me ubila", "Mislil sem, da nam boste povedali, kako se rešiti v tej situaciji, to me res ne zanima", "Vse je v redu, čeprav to ne temelji na resnični zgodbi," "Travmatizirate nas z vprašanji, ki jih nikoli nismo zastavili," so komentirali ljudje.

A zgodilo se je že. Leta 2021 se je nenavadna nesreča pripetila lovilcu jastogov v Cape Codu v Massachusettsu. Izkušenega potapljača Michaela Packarda je pogoltnil kit grbavec, v njem je bil skoraj minuto, je takrat pisal Cape Cod Times.

"Kar naenkrat sem začutil velik udarec in vse okoli mene je postalo črno," se je Packard spominjal v medijih, potem ko so ga odpustili iz bolnišnice Cape Cod v Hyannisu. Čutil sem, da se premikam in da me je kit stisnil z mišicami v ustih," je dejal.

Packard je sprva mislil, da je v morskem psu, a ni čutil zob. Hitro se mu je posvetilo, da ga je pogoltnil kit. "Bil sem popolnoma noter, vse je bilo črno. Mislil sem si: Ni šans, da pridem od tu. Končal sem, mrtev sem. Samo o sinovih sem razmišljal - stara sta 12 in 15 let," je pripovedoval.  

Michael je imel na sebi potapljaško opremo in se boril v kitu, ki je začel majati z glavo. Ocenil je, da je bil v kitu 30 do 40 sekund, preden ga je žival končno izpljunila. "Videl sem luč in kit je začel metati glavo na stran in naslednje, česar se spomnim, je, da sem bil že zunaj," je povedal Packard, ki živi v Wellfleetu.

Josiah Mayo, Packardov sodelavec, je videl pljusk vode, ko je kit priplaval na površje, in izstrelil Packarda. Mayo je poklical rešilca ​​in Michaela so odpeljali v bolnišnico, kjer so zdravniki diagnosticirali poškodbo mehkega tkiva njegove noge.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta