(VIDEO) Uspešnica na TikToku: Če imate to lastnost, ste verjetno inteligentnejši od ostalih, a bodite zelo previdni ...

D.Ži
26.03.2024 12:08

Ste lahko sami več dni, a se pri tem ne dolgočasite? Morda res uživate, a vam bo okolica to prej ali slej zamerila.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Veliki umi pogosto najbolj uživajo v svoji lastni družbi.  
Profimedia

Če spadate v skupino ljudi, ki uživajo v samoti, imamo za vas odlično novico – velika verjetnost je, da ste nadpovprečno inteligentni. To trditev je utemeljil tiktoker Julian de Medeiros, ki si je z objavami o filozofiji pridobil več kot milijon sledilcev.

V novem posnetku je Julian ponudil vpogled v misli Arthurja Schopenhauerja, nemškega filozofa, znanega "filozofa pesimizma". A v resnici ne gre za nič pesimističnega, pravzaprav bodo spoznanja zagotovo razveselila introvertirance.

"Usoda vseh velikih umov je, da so sami"

"Tako veš, da je nekdo inteligenten. In to je preprosto pravilo o inteligenci filozofa Schopenhauerja, ki je v bistvu trdil, da se inteligentni ljudje držijo zase, torej da inteligentni ljudje potrebujejo čas in prostor," je pojasnil Julian.

@julianphilosophy Simple sign of intelligence #introvert #smart #work #intelligent #home ♬ original sound - Julian de Medeiros

"Navadno so introvertirani, ali z njegovimi besedami: 'Usoda vseh velikih umov je, da so sami.' Pa vendar za Schopenhauerja biti sam še ne pomeni osamljenosti. Še več, rekel je, da imajo inteligentni ljudje raje svojo družbo," pravi tiktoker. 

"Kot da jim ni nikoli dolgčas. Toliko si želijo početi, veseli so, da imajo čas zase. Toda inteligenca lahko povzroči brezbrižnost, kajti če ste tako radi sami, da skoraj ne preživljate časa z ljudmi, lahko to iz tebe naredi mizantropa," je dodal. Ljudomrzneža  torej. 

Odmaknjenost v svoj svet lahko iz vas naredi tudi ljudomrzneža.  
Profimedia

"Lahko se zamerite svetu okoli sebe, morda se celo počutite večvredne od ostalih. Schopenhauer opozarja, da biti inteligenten prinaša tveganje, da postanete nedružabni. Mnogi inteligentni ljudje se radi držijo zase. Introvertirani so običajno inteligentni," je zaključil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta