Vsaka zgodba šteje: Samsung kampanja o zapuščenih psih prinaša upanje in sprejemanje

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
22.06.2023 07:43

Samsung spodbuja posvojitev živali s kampanjo Vidi več kot le barve in ozavešča o odgovornem lastništvu hišnih ljubljenčkov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Naročnika

V želji, da bi ozaveščali o odgovornem lastništvu hišnih ljubljenčkov, je podjetje Samsung skupaj z društvi za zapuščene živali pripravilo kampanjo Vidi več kot le barve. Gre za navdihujočo pobudo, katere cilj je poudariti pomen posvojitve in pomagati zavetiščem pri iskanju domov za zapuščene hišne ljubljenčke. »Zelo si prizadevamo za razvoj najsodobnejše tehnologije, vendar jo skušamo uporabiti tudi za to, da naredimo nekaj dobrega za družbo, v kateri živimo. Želimo si, da bi kampanja Vidi več kot le barve služila kot upanje za lokalna društva, da se bomo lahko še bolje povezali v skupnosti, poudarili pomen posvojitev in s skupnimi močmi našli domove za čim več zapuščenih živali,« je dejal Pavle Zobundžija, direktor mobilnih komunikacij v družbi Samsung Electronics Adriatic.

Arhiv Naročnika

Raznolikost čustev in barv

Ključno sporočilo kampanje Vidi več kot le barve je, da vsaka zapuščena žival zasluži ljubeč dom, ne glede na pasmo, barvo ali posebno zdravstveno oskrbo, ki jo potrebuje. Zavedamo se, da črni psi pogosto težje najdejo nove lastnike, zato smo si prizadevali prikazati, da so zapuščene živali veliko več kot le barva svoje dlake - prinašajo neverjetna čustva, ljubezen in srečo. Tako so se psi iz različnih zavetišč postavili pred kamero pametnega telefona Galaxy S23 Ultra in postali zaščitni obrazi kampanje, zaradi objektiva 200 MP pa je bil ujet vsak prizor, čustvo in njihov edinstven značaj. Njihove fotografije so se pojavile na številnih vizualnih prikazih, kot je "Glej več kot le barve in razveseli Taro", celotno zbirko fotografij in seznam združenj pa je bilo mogoče najti na lokalnih Samsung spletnih straneh sodelujočih držav.

Pri izvedbi kampanje je Samsung v Sloveniji sodeloval z Zavetiščem Ljubljana, Zavetiščem Horjul in Zavetiščem Koper.

Tako je v samo dveh mesecih trajanja kampanje nov ljubeč dom našlo skupaj več kot 100 zapuščenih živali v 3 državah in več kot 20 v Sloveniji.

Sprehod do mobilnega paviljona

V sklopu kampanje je bila organizirana posebna aktivnost v mobilnem paviljonu Samsung Studio23, ki je med 20. aprilom in 20. junijem potoval po celi Sloveniji (od Celja, Ljubljane, Postojne in vse do Kopra). Obiskovalci so imeli priložnost, da so se sprehodili skozi razstavo čudovitih fotografij psov, ki so iskali novi dom. Poleg tega je bil pripravljen prijeten prostor za druženje, da so se obiskovalci lahko povezali s svojimi štirinožnimi prijatelji.

Na Instagramu je potekal tudi ustvarjalni natečaj Samsung Ljubezen #BeyondEpic, v okviru katerega so lahko številni lastniki hišnih ljubljenčkov poslali svoje ustvarjalne fotografske in video vsebine, prispevali k širjenju sporočila o lepoti sobivanja s svojimi kosmatimi prijatelji ter osvojili številne nagrade, kot je novi pametni telefon Galaxy S23 Ultra.

Arhiv Naročnika

Vabljeni na razstavo slik v Cityparku

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.