​Carlos Tavares, šef Stellantisa: "Ne bomo zapirali ali odpuščali!"

Janez Kovačič Janez Kovačič
09.04.2022 05:00

Avtomobilski velikan Stellantis bo osrednje modele znamk Opel in DS, ki spadata pod njegovo okrilje, izdeloval v italijanski tovarni Melfi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Carlos Tavares
Reuters

Gre za električna modela, ki uradno še nimata imena, vendar Autmotive News poroča, da naj bi pri znamki DS šlo za DS 9 crossback. Avtomobil naj bi bil zasnovan na osnovi citroëna C5 X, ki ga koncern izdeluje na Kitajskem. Že v letu 2025 pa naj bi mu sledil Oplov bratranec, ki naj bi nadomestil limuzinsko insignio.

Stellantis ima v Evropi kar 24 obratov, prvi mož Carlos Tavares pa je napovedal, da kljub upadu proizvodnje v času epidemije ne bodo zapirali tovarn in odpuščali delavcev. V Melfiju z letno proizvodno kapaciteto 400.000 vozil naj bi poleg omenjenih v naslednjih letih začeli izdelovati še neznani model znamke Lancia, govori se, da gre za aurelio, in zamenjavo za križanca DS 7 crossback.

Tovarna na italijanskem jugu zaposluje 6700 delavcev, vendar je v lanskem letu zabeležila kar 29-odstotni padec proizvodnje. Ob tem je koncern napovedal, da bo vozilo, s katerim bo nadomestil ostarelo Fiatovo pando, morda izdeloval v svoji tovarni v srbskem Kragujevcu. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta