Najbolj priljubljeni mestni malčki, ki so mini le po merah

Matej Kačič
01.05.2019 03:20

Majhni avtomobili so danes mini le po merah, v vsem drugem pa imajo nekateri vse, kar premorejo veliki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Twingo: Živahno barvno paleto sta ob prenovi popestrila dva nova odtenka, intenzivna mango rumena in kremenovo bela z bisernim videzom.
Renault

Za mini avtomobil danes ni več dovolj, da je majhen, okreten, varčen, tehnološko preprost in poceni. Biti mora “kul”, izžarevati voznikov osebnostni slog ter mu vzbujati nekaj premium občutkov, hkrati pa ponuditi prostorno notranjost, maksimalno prilagodljivost in pomirjujočo varnost. Na prvi pogled kar težka naloga, a v praksi le ni tako, kar dokazujejo nekateri najboljši.

Renault twingo: Mojster žepnih površin

Twingo je bil od nekdaj posebnež v razredu najmanjših, v rahlo osveženi podobi pa je ohranil zabaven in izviren značaj. Poudarja ga spremenjen prednji odbijač, spremenjeni žarometi z dnevnimi LED lučmi v obliki črke C ter manjše spremembe na zadnjem odbijaču ter za centimeter nižji odmik od tal. Zasnova z motorjem v zadku omogoča okretnost, saj ima twingo obračalni krog s polmerom samo 4,30 metra, kar je najmanj na trgu. Zaradi kompaktnih mer (3,61 metra) je v mestnem vrvežu okreten, za parkiranje pa mu zadostuje že žepna površina, natančno in primerno čvrsto podvozje pa omogoča dinamično vožnjo. Živahno barvno paleto sta ob prenovi popestrila dva nova odtenka, intenzivna mango rumena in kremenovo bela z bisernim videzom, prostoren in domiselno zasnovan prostor za potnike pa je obogaten z novimi ambienti in možnostmi prilagoditve osebnim željam.
Notranjost je mogoče popestriti z raznimi barvni paketi, ki poživijo instrumentno ploščo, zračnike, prestavno ročico ter vstavko na volanu. S kombiniranjem barvnih odtenkov karoserije, različnimi paketi, nalepkami ter platišči naj bi bilo možno sestaviti več sto različnih izvedenk Twinga. V opremi sta ročna klimatska naprava in radijski sprejemnik, ki je združljiv z aplikacijo za pametne telefone. Po želji ima twingo tudi 7-palčni zaslon na dotik, poleg osnovnih varnostnih pomagal je na voljo tudi opozorilni sistem za nenamerno zapuščanje voznega pasu. Kupec lahko izbira med tremi bencinskimi trivaljniki, kot novost v segmentu pa je 6-stopenjski avtomatski menjalnik EDC z dvema sklopkama.

Toyota aygo: Atraktiven in mladosten

Toyota je z modelom aygo stopila stran od tradicionalnosti in monotonosti, s prenovo pa so svojemu malčku vdahnili še nekaj več samozavesti. Veliki X na prednjem delu, ki se izriše po zaslugi posebnega oblikovanja žarometov in njegovih obrob, motornega pokrova ter odbijača, ni le ostal, ampak je postal bolj tridimenzionalen, učinek 3D pa je viden tudi na spremenjenih zadnjih svetilih. Aygo je tako na pogled še bolj izstopajoč, s 3,46 metra dolžine pa seveda zlahka obvladljiv. Ker ima na boku po želji lahko dodaten par vrat, olajša druženje v štiri, prtljažnik s 168 litri pa omogoča večdnevni izlet tudi bolj zahtevnim uporabnikom.

Toyota

Volkswagen up!: Z mislijo na mlade

Nemci so s svojim malčkom dodobra zaigrali na čustvene elemente, kot so všečna oblika, razne barvne kombinacije ter mnogi dodatki, s katerimi si lahko kupec sestavi avto po svojem okusu. Individualni videz ob treh barvah strehe, stranskih dekorativnih folijah in aluminijastih platiščih zaokrožajo serijske dnevne LED-luči in smernika v zunanjih ogledalih - tudi tukaj je lahko barva poljubna. V notranjosti 3,6 metra dolgi VW up! preseneča z obilico prostora za štiri potnike in navduši z udobjem, obenem pa ponuja veliko možnosti za individualno izbiro barv. Kupec lahko svojim željam prilagodi celo barvo armaturne plošče, jo popestri z različnimi 3D-dekorativnimi folijami, vse skupaj pa začini z izbiro ene izmed sedežnih prevlek in panoramsko streho.

Volkswagen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta