Alenka Vodončnik tik pred zdajci umaknila prijavo za članico uprave RTV Slovenija

M.R., B.P.
28.05.2024 12:34

Svet javnega zavoda se bo vseeno sestal na izredni seji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
RTV Slovenija še ne bo dobila četrtega člana uprave.
Robert Balen

Svet RTV Slovenija bi moral danes na seji odločati o njenem imenovanju za članico štiričlanske uprave. "Predsednik Uprave RTV Slovenija Zvezdan Martič je danes od Alenke Vodončnik prejel umik prijave na razpis za članico uprave RTV Slovenija, predlog njenega imenovanja je predsednik uprave posledično umaknil," je vodstvo RTV Slovenija pojasnilo za MMC. 

Danes smo poročali, da je del zaposlenih na javnem servisu zaradi Martičevega predloga izrazil protest, saj da gre v tem primeru po njihovem mnenju za korak v napačno smer oziroma se bo javni zavod s takimi predlogi težko razvil v moderno medijsko hišo, kar so si zadali po zadnjih zakonskih in vodstvenih spremembah. 

Svet RTV Slovenija se bo danes vseeno sešel na izredni seji, na njej pa naj bi razpravljali o tem, da uprava že pol leta nima četrtega člana. Decembra lani je namreč odstopil Simon Kardum. Predsednik uprave je najprej za njegovo zamenjavo predlagal vodjo kadrovske službe na RTV Slovenija Tino Gruden Marucelj, a je svet februarja letos njeno kandidaturo zavrnil. 

Alenka Vodončnik je sicer po izobrazbi profesorica zgodovine in umetnostne zgodovine, zadnja leta pa je pridobivala izkušnje na področjih demografskih sprememb, prebivalstva, skupnosti in družbenih študij. Delovala je tako v javnem kot zasebnem sektorju in se leta 2003 odločila za samostojno podjetniško pot. V času tretje Janševe vlade, ko je javni zavod vodil dvakrat nezakonito imenovani Andrej Grah Whatmough, je bila članica nadzornega sveta RTVS, na to mesto pa se je zavihtela na predlog Jelinčičeve SNS. In prav zaradi tega je že završalo v strokovnih krogih, nezadovoljni pa naj bi bili tudi zaposleni in nekateri svetniki.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta