Ali policija obravnava poškodbo, ki jo je avtobus Nove Slovenije povzročil na trgu?

M.R.
05.04.2022 13:26

V ponedeljek je v Zagorju ob Savi gostoval predvolilni avtobus koalicijske stranke NSi. Avtobus je zapeljal tudi na ploščad v središču mesta, po kateri je prepovedano voziti, in jo poškodoval.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Poškodovane talne plošče na trgu v Zagorju ob Savi.
Občina Zagorje Ob Savi

Kot je razvidno z objavljenih fotografij, je bilo poškodovanih več talnih plošč. "Občina Zagorje ob Savi sporoča, da je šlo pri tem dejanju za kršenje dogovora s strani omenjene stranke, saj je imela stranka dovoljenje, da zgolj zapelje z glavne ceste na uvoz na ploščad, nikakor pa niso imeli dovoljenja za vožnjo po ploščadi," so sporočili z občine in dodali, da bodo od Nove Slovenije terjali plačilo nastale škode. Ob tem so pojasnili, da so za dovoljenja za uvoz na vhod ploščadi zaprosile tudi nekatere druge stranke, a je župan Matjaž Švagan zaradi tega dogodka prepovedal vsako nadaljnje obračanje avtobusov na tem območju.

Stranka NSi se je občini opravičila za povzročeno škodo, hkrati pa je na Twitterju napovedala, da jo bo tudi poplačala. Ob tem so še dodali: "Stranka NSi je pri občinski upravi občine Zagorje ob Savi pridobila dovoljenje za uporabo ploščadi in zato so avtobusu ob prihodu tudi dvignili zapornico. Žal voznik avtobusa pri tem ni bil posebej opozorjen, do kam lahko zapelje, zato je pri parkiranju avtobusa prišlo do poškodbe talnih plošč. Poškodba ni bila namerna ali povzročena iz malomarnosti in smo se občini zanjo že javno opravičili. Poškodba je že sanirana, stroške pa bomo seveda poravnali v NSi."

V NSi so tudi pokazali dovoljenje za uporabo javne površine.

Ker je avtobus vozil po površini, ki temu ni namenjena, smo vprašali policijo, ali je zadevo obravnavala. Z ljubljanske policijske uprave, pod katero spada tudi policijska postaja Zagorje ob Savi, so nam odgovorili, da tega dogodka niso obravnavali.

Sicer pa je ta incident odmeval tudi na družbenih omrežjih. Zgroženi uporabniki so zapisali, da je na ploščadi s prometnim znakom prepovedano tudi rolkanje ter da je ploščad namenjena druženju staršev z otroki. 

"Potem se pa Matej Tonin z druščino in avtobusom pripelje na mestno ploščad, ki ni namenjena avtobusom, ampak druženju otrok s starši. In evo. Štala ... Ker lahko," je zapisal eden izmed uporabnikov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta