Boštjan Napast bo vodil Luko Koper, predsednik nadzornega sveta Matoz komentiral anonimko

STA, Va
03.12.2021 17:13

Po besedah prvega nadzornika Luke Koper za vse člane uprave, ki jih bo imenoval ta nadzorni svet, velja, da bodo lahko odpoklicani brez razloga.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tadej Regent

Nadzorni svet Luke Koper je za novega predsednika uprave na predlog kadrovske komisije za pet let imenoval Boštjana Napasta, donedavnega predsednika uprave Geoplina.

Prejšnja uprava pod vodstvom Dimitrija Zadela je sporazumno odstopila konec oktobra. Po besedah predsednika nadzornega sveta Francija Matoza je morala oditi zaradi pomanjkanja vizije razvoja družbe.

Osem nadzornikov je bilo za

Matoz je povedal, da so Napasta imenovali z osmimi glasovi za, en nadzornik iz vrst predstavnikov kapitala pa je bil vzdržan. Glede tretjega člana uprave, pristojnega za finance, pa kadrovska komisija še ni mogla sprejeti odločitve in tudi nadzorni svet o tem še ni odločal, je dodal prvi luški nadzornik. Nadzorniki bodo s postopkom iskanja člana uprave nadaljevali. Matoz upa, da bi ga lahko našli pred koncem leta, vendar ne bodo prehitevali stvari na račun kakovosti.

Po besedah prvega nadzornika Luke Koper za vse člane uprave, ki jih bo imenoval ta nadzorni svet, velja, da bodo lahko odpoklicani brez razloga in v tem primeru deležni treh plač odpravnine.

Z Napastom se je kadrovska komisija pogovorila že v prvem krogu, ko je bil izbral le član uprave Robert Rožac. Predsednik nadzornega sveta je ob tem pojasnil, da "nikoli ni bil govor, da kateri od kandidatov ni bil primeren", pač pa jih tedaj še nihče ni zadovoljivo prepričal. Prejšnji teden so opravili dodatne predstavitve kandidatov, ki so trajale tudi po več kot uro.

Preselil se bo na Obalo

Matoz se je odzval tudi na pisanje portala Necenzurirano.si, da naj bi bil Boštjan Napast kot direktor Geoplina sklenil skoraj 60 milijonov evrov vreden zakup zemeljskega plina v Ukrajini, s čimer naj bi pomagal hrvaškemu PPD v lasti Pava Vujnovaca. Pred dnevi pa je eno od podjetij iz skupine, ki jo vodi Vujnovac, skupaj z danskim Maerskom dobilo koncesijo za kontejnerski terminal na Reki. Kot je povedal Matoz, je o tem prejel tudi anonimko, Napast pa mu je pisno ustrezno pojasnil, kaj se je dogajalo, in je z odgovori zadovoljen.

Boštjan Napast po Matozovih besedah trenutno živi na Ptuju, a je kadrovski komisiji pojasnil, da se bo v primeru imenovanja za predsednika uprave preselil na Obalo.

Prejšnja uprava pod vodstvom Dimitrija Zadela je sporazumno odstopila konec oktobra. Po besedah predsednika nadzornega sveta je morala oditi zaradi pomanjkanja vizije razvoja družbe. 

Nadzorniki so nato 12. novembra za člana uprave imenovali le Roberta Rožaca. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta