Domžale v drugi polovici meseca s sistemom za izposojo koles DBajk

STA, Gr.G.
01.04.2024 09:22

Dobava in montaža 10 postajališč ter 40 klasičnih in 10 električnih koles je občino stala dobrih tristo tisoč evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pred prvo uporabo koles bodo morali uporabniki opraviti registracijo.
Tit Košir

V Domžalah bo na dan občinskega praznika 19. aprila potekala otvoritev novega sistema za izposojo koles, ki so ga poimenovali DBajk. V začetni fazi bodo vzpostavili 10 postajališč, na katerih si bo mogoče izposoditi 40 običajnih in 10 električnih koles, ki bodo na voljo 24 ur na dan vse dni v tednu, so sporočili z Občine Domžale.

"Nov sistem bo občankam, občanom in drugim obiskovalcem mesta ponudil alternativno prevozno sredstvo in bolj trajnostno obliko potovanja po mestu", poudarjajo na domžalski občini.

Pred prvo uporabo koles bodo morali uporabniki opraviti registracijo prek spletne strani gorenjska.bike, prek spletne aplikacije Mobiln.si ali osebno na DBajk informacijski točki, ki bo imela prostore ob vhodu v Športno dvorano Domžale. Točka bo delovala od ponedeljka do petka med 10. in 12. uro ter med 14. in 17. uro, ob sobotah pa med 9. in 13. uro.

(FOTO) Mreža za izposojo koles Mbajk v Mariboru zabeležila milijon izposoj

Ob registraciji bo uporabnik izbral paket uporabe koles oziroma kombinacijo storitev, znotraj katere bo lahko uporabljal sistem izposoje koles DBajk. Izbirati bo mogoče med tremi različnimi paketi, s katerimi bodo uporabniki na tedenski ravni (oziroma v treh dneh v primeru izbire tridnevnega paketa) kolo lahko uporabljali do 840 minut. 

Cena letnega paketa, ki bo veljal eno leto od dneva nakupa, bo znašala 25 evrov, cena mesečnega paketa, ki bo veljal en mesec od dneva nakupa, 10 evrov, za tridnevni paket pa bo treba odšteti tri evre. Sistem DBajk bo postal del že obstoječe mreže za izposojo koles Gorenjska.bike. To bo uporabnikom domžalskih koles omogočalo izposojo in vračilo koles tudi v drugih občinah, vključenih v omenjeno mrežo.

V Ljubljani poleg storitve Bicikelj odslej na voljo tudi izposoja električnih koles

Dobava in montaža 10 postajališč ter 40 klasičnih in 10 električnih koles je občino stala 309.880 evrov z DDV. Pogodbena vrednost del za izvedbo betonskih platojev za postaje s terminalom in stojali za izposojo koles pa je znašala 97.592 evrov z DDV, so še sporočili z Občine Domžale.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta