(FOTO in VIDEO) Zanikovalci virusa vdrli v studio TV Slovenija. Hojs obsodil "nasilništvo", potem pa dodal ...

M.R., B.P., Va
03.09.2021 21:29
V petek zvečer so v prostore RTV Slovenija na Kolodvorski vdrli zanikovalci virusa, ki pred stavbo javnega servisa sicer protestirajo že več tednov. Uspelo jim je vdreti tudi v studio informativnega programa.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vdor protestnikov v prostore RTV Slovenija 
MMC RTVS

Gre za gibanje pod vodstvom Ladislava Trohe, ki nasprotuje ukrepom za omejevanje širjenja virusa. Med drugim so razdeljevali tudi letake, na katerih zahtevajo "varne šole in fakultete brez nagobčnikov in brez pogojev PCT".

Vdor protestnikov v prostore RTV Slovenija
MMC RTVS

​Videoposnetek vdora je na twitterju objavila novinarka Barbara Vidmajer. S posnetka je razvidno, da je glavni protagonist vdora vodja gibanja OPS Ladislav Troha, z njim pa so bili tudi drugi podporniki gibanja.

Sicer pa je gibanje vdor v prostore javne televizije ves čas prenašalo tudi na svojem Facebook kanalu. Kot je razvidno z njihovega posnetka, so želeli prek televizije nagovoriti državljane. 

Vdor protestnikov v prostore RTV Slovenija 
MMC RTVS
Vdor protestnikov v prostore RTV Slovenija 
MMC RTVS

Posredovala je policija in jih odpeljala iz prostorov javne televizije, nato pa so s protestom nadaljevali pred stavbo.

Z ljubljanske policijske uprave so sporočili, da je nekaj protestnikov, ki so se sicer udeleževali prijavljenega shoda, okoli 20.30 vstopilo v stavbo medijske hiše. "Pri tem niso upoštevali ukazov varnostnika, zaradi česar so na kraju posredovali policisti, ki so zagotovili javni red," pojasnjujejo na policiji in dodajajo, da bodo zoper "kršitelje ukrepali skladno z zakonodajo".

MMC RTVS

Pozno zvečer se je na twitterju oglasil notranji minister Aleš Hojs. Najostreje obsoja nasilništvo na RTV, je objavil. Potem pa s prstom pokazal na petkove kolesarje in na preboldskega osnovnošolskega ravnatelja ter na "fake news", češ da se to, kar se je zgodilo, generira tudi na ta način. Nazadnje je ploščo obrnil sebi v prid, da bi utemeljil spreminjanje zakona o javnem redu in miru, kar so si zamislili na MNZ in ima minister za to že podporo vlade, namreč za sporno kaznovanje "verbalnega delikta" nad nosilci oblastnih funkcij.  

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta