(FOTO) Snežičeva hči je lastnica parcele, na kateri v Mariboru raste vila, na njej pa je za skoraj milijon evrov dolga

M.R.
24.11.2023 11:38

Večkrat smo že pisali o vili sredi Tomšičevega drevoreda v Mariboru, ki jo uradno gradi Klavdija Snežič, žena Roka Snežiča. Slovenske novice zdaj poročajo, da je lastnica parcele v elitnem predelu Maribora njuna sedemletna hčerka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gradbišče, na katerem raste vila žene Roka Snežiča
Andrej Petelinšek

Na nepremičnino je namreč po pisanju Slovenskih novic vpisanih več hipotek v višini 900.000 evrov. Na redakcijo omenjenega časnika pa se je obrnila mama, ki je želela ostati anonimna. Spraševala je, ali je takšno početje v skladu z zakonodajo in ali starši v takšnem primeru sledijo interesom otroka ali svojim. 

Na Fursu so pojasnili, da pri darilni pogodbi med starši in otroci ni potrebno plačati davka. Prav tako so pojasnili, da najemanje posojil, ki jih starši zavarujejo z otrokovo nepremičnino, ni sporno. 

Andrej Petelinšek

Pri zavarovanju poslov s hipoteko so pogosto vpleteni tudi notarji. Ti morajo v primeru, da imajo podatke, da gre za posel, ki ni dovoljen, odkloniti svoje sodelovanje pri sestavi listin. Ukrepa pa lahko tudi sodišče, če starši z obremenitvijo stvari iz premoženja svojega otroka ogrožajo njegove premoženjske koristi. Takrat mora sodišče izreči ukrepe, ki jih določa družinski zakonik.

Sodišče lahko odloči, da imajo starši glede upravljanja otrokovega premoženja položaj skrbnika, lahko jim prepove upravljanje z otrokovim premoženjem ali odsvojitev oziroma obremenitev otrokovega premoženja.

Andrej Petelinšek

Snežič: Hiša se gradi za otroka

Rok Snežič je za Slovenske novice povedal, da sicer hiše ne gradi on, temveč njegova žena Klavdija Snežič. Poudaril je, da je predmet zavarovanja samo parcela, da pa je na posojilnih pogodbah povsod kot dolžnica vpisana prav žena in ne otrok. Na eni posojilni pogodbi, pa vendarle ni tako. Bratranec Roka Snežiča je namreč uradno hčerki zakoncev Snežič posodil 150.000 evrov. Če ta denar ne bo vrnjen, bo otrok načeloma ostal brez parcele, je pritrdil Snežič. Ob tem pa je še dodal, da v tej hiši on ne bo živel, saj da živi v Portorožu. 

Pojasnil je še, da žena za gradnjo pri bankah ni mogla dobiti 1,5 milijona evrov posojil, zato si je denar izposodila pri različnih fizičnih osebah. Denar od posojil pa je bil direktno nakazan izvajalcem gradbenih del. Pri tem Snežič poudarja, da se nepremičnina gradi za otroka. Prepričan je, da bo lahko žena svoje dolgove odplačala, a ker kot samostojna podjetnica plačuje normirane stroške, njegove trditve o poslovnem uspehu podjetja ni mogoče preveriti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta