Kapica na ceno zemeljskega plina pri 180 evrih. Bodo cene zato tudi dejansko padle?

Timotej Milanov Timotej Milanov
19.12.2022 19:37
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ministra Bojan Kumer in Jozef Sikela nista skrivala zadovoljstva po potrditvi kapice na ceno plina, za uvedbo katere sta si prizadevala. 

 
Ministra Bojan Kumer in Jozef Sikela nista skrivala zadovoljstva po potrditvi kapice na ceno plina, za uvedbo katere sta si prizadevala.   
EU
Ministri držav članic EU, pristojni za energijo, so se sestali še zadnjič v času češkega predsedovanja Svetu EU, med drugim zaradi tega, da bi našli kompromis o tržnem korekcijskem mehanizmu, s katerim bi omejili cene zemeljskega plina.

Glede tega vprašanja je prišlo do velikih razhajanj v stališčih držav članic, a po dolgotrajnem usklajevanju jim je uspelo, kapica bo postavljena pri 180 evrih za megavatno uro. Mehanizem, ki bo začel delovati 15. februarja prihodnje leto, predvideva tudi zasilno zavoro, če bi se uresničile napovedi skeptičnih držav, da bo zaradi omejitve cen prišlo do zmanjšanja dobav plina v Evropi ...
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta