Karl Erjavec našel službo v gospodarstvu, bo še vztrajal v politiki? Odzval se je Franc Jurša

A.L.
08.03.2021 16:31
Erjavčeva zaposlitev sproža nova ugibanja o njegovi nadaljnji prihodnosti v politiki.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Po poročanju portala 24ur si je predsednik DeSUS Karl Erjavec našel novo službo v gospodarstvu. Zaposlil se je v kranjskem podjetju Iskratel, kjer bo kot pomočnik direktorja Željka Puljića zaposlen za tuje trge, so v telekomunikacijskem podjetju potrdili za 24ur. V podjetju so prepričani, da politika lahko pomembno vpliva na gospodarstvo ter prinaša boljše poslovne rezultate.

Robert Balen

"Je univerzitetni diplomirani pravnik z več desetletnimi izkušnjami. Kot poznavalec tako gospodarstva kot politike bo pomembno soustvarjal pogoje za uspešno doseganje strateških ciljev in uresničevanje vizije skupine S&T ter večanje konkurenčnosti na globalnem trgu," so med drugim še povedali v podjetju.

S podjetjem Iskratel, ki je lani postalo last avstrijske družbe S&T, je bil Erjavec že v preteklosti v dobrih odnosih, piše 24ur. V Iskratelu nikoli niso skrivali svojega zadovoljstva nad Erjavcem, ki je v zadnjih desetih letih večkrat obiskal podjetje, pa poroča portal Necenzurirano. Oktobra 2016 je Puljić javno poudaril, da "Erjavec in njegova ekipa v Sloveniji in tujini izjemno dobro delajo in pomagajo gospodarstvu". 

Portal Necenzurirano pa ob tem poroča še, da Erjavčeva zaposlitev sproža nova ugibanja o njegovi nadaljnji prihodnosti v politiki. V sredo bo svet DeSUS razpravljal o razmerah v stranki. "Kot je znano, je Erjavčeva kandidatura za mandatarja razklala poslansko skupino DeSUS. Ob Robertu Polnarju sta mu hrbet obrnila tudi nekdanji generalni sekretar stranke Branko Simonovič in poslanec Ivan Hršak, na tajnem glasovanju za mandatarja pa naj bi ga podprl le Jurij Lep. Na zadnji seji izvršnega odbora sta se Erjavec in vodja poslanske skupine Franc Jurša strinjala, da bodo delo nadaljevali skupaj kot zmerna opozicija. Toda zaradi zadnjega dogajanja v stranki raste nezadovoljstvo tudi z Erjavcem, ki se je na čelo DeSUS po slabem letu dni vrnil v začetku decembra in takoj zatem stranko odpeljal iz vlade Janeza Janše."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta