Katero najbolj obiskano arhitekturo si lahko ogledate od zunaj in znotraj?

N.A.
28.09.2023 13:30

Odprte hiše Slovenije vabijo na prvi OHS minifest, ki bo potekal od 29. septembra do 1. oktobra v Ljubljani.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Muslimanski kulturni center v Ljubljani
Robert Balen

Odprte hiše Slovenije (OHS) po uspešnem festivalskem dogodku aprila vabijo na prvi OHS minifest, ki se bo začel jutri in bo potekal do 1. oktobra v Ljubljani. Svoja vrata bodo ponovno odprli nekateri najbolj obiskani javni objekti zadnjega OHS festivala. OHS minifest je priložnost, da si obiskovalci brezplačno ogledajo prepoznavne arhitekturne projekte v Ljubljani, ker so bila mesta v preteklosti hitro zasedena.

Pod vodstvom arhitektov, uporabnikov in ostalih strokovnjakov bo mogoče videti prenovljeno palačo Kazina, Islamski versko-kulturni center, ki že več let navdušuje občinstvo festivala, in Center Rog, kreativno središče, ki kmalu odprl vrata v prenovljeni podobi. Organiziran je tudi ogled knjižnice Osnovne šole Vič, ki je prejela Plečnikovo nagrado. V sklopu še vedno trajajočega Ravnikarjevega leta ponujajo raziskovanje dvoran in zaodrja Cankarjevega doma. Mogoče si bo ogledati tudi Trg republike, vstopiti v stolpnico TR3 in se udeležili vodenja po Ferantovem vrtu.

Za oglede se je potrebno prijaviti na spletni strani OHS, ker je število udeležencev omejeno. V programu je skupno deset objektov, za šest so termini že zasedeni. Prosti so še ogledi pisarn za agencijo Pristop, poslovni, počitniški in stanovanjski prostori NEU Residences, knjižnica viške šole in Kazina.

 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta