Lažna obvestila o izbruhu nove bolezni: Ne pošilja jih ministrstvo za zdravje, ne odpirajte jih, vsebina je laž

STA, Va
04.09.2024 14:31

Po elektronski pošti krožijo lažna obvestila s pozivom k cepljenju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Besedilo lažnega sporočila vključuje opozorilo o izbruhu nove nalezljive bolezni in poziv k cepljenju. Na ministrstvu za zdravje opozarjajo, da gre za zlonamerno sporočilo in da naj prejemniki nanj ne odgovarjajo, prav tako naj ne odpirajo priloženih priponk.

Sporočilo je poslano z domnevnega naslova info.mz@gov.si. V zadevi je naveden naslov "Javno obvestilo: nove nalezljive bolezni v Sloveniji". Sporočilu je dodana tudi priponka, v kateri naj bi bili nujno sporočilo o izbruhu bolezni ter podatki o cepilnih mestih.

Ministrstvo za zdravje opozarja, da omenjeni naslov ni v lasti ministrstva. Gre za lažna sporočila, ki nimajo nobene povezave z ministrstvom, so poudarili.

Prejemnikom sporočila svetujejo, naj nanj ne odgovarjajo. Prav tako naj ne odpirajo priponk oziroma priloženih datotek, ne klikajo na povezave in ne posredujejo svojih osebnih podatkov. Takšno spletno pošto pa naj dodajo na seznam nezaželene pošte.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta