Letalski promet: Zagreb in Gradec v plusu, Ljubljana pač ne

(dt)
17.01.2020 15:26
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zagrebško letališče v potniškem prometu ohranja vodilno vlogo v regiji. 
Sašo Bizjak

Medtem ko je potniški promet v Mariboru, z izjemo manjših zasebnih letal, praktično zamrl, pa so iz bližnjega Gradca sporočili, da so že drugo leto zapored imeli rekordno število potnikov v več kot stoletni zgodovini letališča. Natančno 1,036.929 potnikov so lani našteli v Gradcu, to je za 0,6 odstotka več kot predlani, ko pa so se lahko pohvalili s 7,5-odstotno rastjo števila potnikov glede na leto 2017. Ob 0,1-odstotnem padcu lanskega števila potnikov na rednih letalskih linijah so v Gradcu imeli 5,5-odstotno rast števila prepeljanih potnikov na čarterskih destinacijah, kjer so posebej krepili število destinacij v Grčiji in Egiptu.
Po lanskem jesenskem bankrotu Adrie Airways pa ljubljanskemu letališču lani ni uspelo preseči predlanskih rekordnih številk. Lansko leto so tako končali z 1,721.355 potniki, to je pet odstotkov manj kot predlani, in čeprav jim je velik del prometa in linij Adrie Airways že uspelo popolniti, bo tudi letošnje leto za Fraport Slovenija in ljubljansko letališče poslovno zahtevno. V naši soseščini tako ostaja po številu potnikov najmočnejše zagrebško letališče, kjer so lani zabeležili 3,435.531 potnikov ali tri odstotke več kot predlani, pri čemer je bila medletna rast nadpovprečna ob koncu lanskega leta, ko se je del nekdanjih potnikov Adrie Airways "preselil" v Zagreb, pa tudi Hrvaška se je že pripravljala na predsedovanje Evropski uniji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta