Na razpis za direktorja TVS prispela ena vloga, dve za odgovornega urednika informativnega programa. Kdo so kandidati?

STA, A.L., B.P.
02.03.2022 16:12

Na razpis za direktorja Televizije Slovenija (TVS) je prispela ena vloga, na razpis za odgovornega urednika informativnega programa TVS pa dve vlogi, so za STA sporočili iz Radiotelevizije Slovenija (RTVS). Razpisa sta bila objavljena v začetku februarja, rok za oddajo vlog pa se je iztekel konec februarja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Po Večerovih neuradnih informacijah sta se za mesto odgovornega urednika informativnega programa TVS prijavila zdajšnja vršilka dolžnosti Jadranka Rebernik in Mitja Prek, ki je bil pod Manico Janežič Ambrožič urednik dopisništev. Kot je znano, Prek je konec lanskega oktobra skupaj z urednikom notranjepolitičnih in gospodarskih oddaj Dejanom Ladiko ter urednico zunanjepolitične redakcije Meto Dragolič odstopil s položaja. 

Na razpis za direktorico Televizije Slovenija pa se je po naših informacijah prijavila Natalija Gorščak.

Spomnimo, TVS je brez direktorja s polnimi pooblastili, odkar je generalni direktor RTVS Andrej Grah Whatmough s tega mesta lani poleti razrešil prav Natalijo Gorščak. Za v. d. direktorja je septembra imenoval Valentina Areha.

Brez odgovornega urednika informativnega programa s polnim mandatom pa je TVS od oktobra lani, ko je s tega mesta odstopila Manica Janežič Ambrožič. Ni se namreč strinjala s krčenjem informativnega programa in prestavitvijo dela sporeda na drugi televizijski program, kar je predvidel predlog programsko-produkcijskega načrta (PPN) za leto 2022.

Novinarji informativnega programa TVS so novembra lani pripravili protest, a je programski svet javnega zavoda konec novembra kljub temu potrdil PPN. Vodenje informativnega programa na TVS je brez izrekanja novinarjev kot v. d. prevzela Jadranka Rebernik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta