Napaka ali "šaljivec"? Ministrstvo za zunanje zadeve se opravičuje za SMS-sporočilo "Vsi boste aretirani!"

13.05.2021 14:30
Pred slovenskim predsedovanjem Svetu EU so testirali nujno obveščanje, sporočajo iz službe za strateško komuniciranje MZZ.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ministrstvo za zunanje zadeve.
Marko Crnkovič

Da je ministrstvo za zunanje zadeve v torek testiralo množično pošiljanje SMS-sporočil, ki se bo med predsedovanjem Slovenije Svetu Evropske unije uporabljalo za nujno takojšnje sporočanje o spremembah o posameznem dogodku predsedovanja, so sporočili iz službe MZZ za strateške komunikacije, ki jo kot v. d. vodi Nataša Kos. Sporočilo je bilo namenjeno osebam, ki so prijavljene na dogodek oziroma sodelujejo pri določenem dogodku, pri tem pa da je sodelavec zaradi nepoznavanja sistema naredil napako, tako glede neprimerne vsebine testnega sporočila kot določitve kroga prejemnikov obvestila. Dodali so, da je bil s sodelavcem opravljen pogovor.

Pri testiranju so bili uporabljeni samo kontaktni podatki oseb prijaviteljev na dogodke, SMS-sporočilo je tako prejelo okrog 200 ljudi, pravijo na MZZ.

Kaj se je zgodilo? "Vsi boste aretirani!" Nič manj kot to je pisalo v "testnem" esemesu, ki so ga dobili nekateri uporabniki storitev državne e-uprave.

Res napaka ali kaj drugega? Napaka, zatrjujejo na zunanjem ministrstvu. In da so ob tem zaznali  "tehnično pomanjkljivost", zaradi katere je bil krog prejemnikov tako širok in česar uslužbenec ni predvidel.

O pomanjkljivosti so obvestili razvijalca sistema obveščanja. Na vse kontakte pa je bilo takoj po dogodku, ob 14.27 in ob 14.50, posredovano sporočilo z opravičilom. Ministrstvo za zunanje zadeve se vsem prejemnikom ponovno iskreno opravičuje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta