(PISMO BRALCA) Plačljivo parkiranje

Jožef Serban
28.12.2023 06:00

Naj raziskovalni novinarji v telefonskem imeniku poiščejo nekaj stanovalcev, jih vprašajo za njihovo mnenje in napišejo kaj o tem

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Študentski kampus med Koroško in Gosposvetsko cesto
Andrej Petelinšek

Ko sem v Večeru prebral članek o širitvi belih parkirnih con, sem poklical svoje znance iz Lavričeve in Kamniške ulice, s katerimi igram tenis in namizni tenis, in jih vprašal, ali so seznanjeni, kakšno darilo jim pripravlja občinsko vodstvo za novo leto. Vsi so bili ogorčeni zaradi trditve občinske uprave, da to izvaja zaradi trajnostnega upravljanja mirujočega prometa in boljših pogojev za stanovalce v centru mesta. Vse navedene lokacije so daleč od centra mesta in enake izjave so pošiljali v javnost, ko so uvedli belo cono v Plinarniški ulici, kjer so parkirali delavci iz Henkla, Plinarne, Primata in Livarne, kjer imajo večinoma minimalne plače. Zasledil sem tudi izjave, da jih stanovalci sami prosijo, naj pri njih uvedejo belo cono, kot se je zgodilo na Koroški cesti, kjer so podrli ograjo ob cesti. Sedaj pa jim še na zadnji strani, v Lavričevi ulici, uvajajo plačljivo cono in razumljivo je, da so ljudje na obeh lokacijah, kjer živi okrog 80 odstotkov upokojencev in drugih stanovalcev z nizkimi prihodki, ogorčeni nad požrešnostjo vodilnih v občinski upravi, ki ob svojih visokih prejemkih ne razumejo stiske obubožanih občanov.

Območje študentskega kampusa je na obrobju mesta in tako bodo udarili po žepu še študente, ti pa verjetno na prihodnjih volitvah ne bodo volili teh osebkov. Župan Arsenovič, ki si sedaj obeta lep trajnostni vir prihodka od časopisa Večer, ima na Vojašniškem trgu velik ograjen prostor, kjer običajno parkira okrog 15 avtomobilov, verjetno gostov njegovih dveh hotelov.

Ker je trenutno vse zaprto za promet, me zanima, kako se ti ljudje tja pripeljejo. Najbolj verjetno po Koroški cesti. Občinsko vodstvo razmišlja, da bi uvedli parkirno cono P+R pri Dvorani Tabor, čeprav v bližini ni avtobusne postaje. Enako so govorili, ko so uvedli plačevanje parkirnine pod Koroškim mostom, čeprav je avtobusna postaja oddaljena približno 400 metrov in avtobusi vozijo vsake pol ure. Naj raziskovalni novinarji v telefonskem imeniku poiščejo nekaj stanovalcev, jih vprašajo za njihovo mnenje in napišejo kaj o tem, in ne samo mnenja naših nepriljubljenih oblastnikov.

Jožef Serban, Maribor

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta