(PISMO BRALCA) To je realnost slovenskega vsakdana

04.07.2024 06:00

V slovenski politični kasti, ki vlada že 33 let, je problem države, ne pa v zdravnikih, šolnikih, sodnikih, tožilcih, uradnikih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotorobert Balen

Zbudi se, narod slovenski, iz sna in odvrzi hlapčevsko mentaliteto do političnih gospodarjev in rabljev iz svojih vrst. Samo ne naganjati zares izobraženih ljudi iz države v tujino, ker so itak že skoraj vsi odšli. Če odidejo še domači zdravniki, potem bo konec Slovenije. Tujci bodo prišli, vendar začasno in bodo odšli naprej na zahod, saj tudi oni ne bodo hoteli delati v takih kaotičnih razmerah in za nizko plačilo. Če sta že problem delovna disciplina in odgovornost pri zdravnikih in zdravstvenem osebju, ne vem, ali je to res, potem mora vodstvo države to urediti. Da pa bo prišlo do sprememb na tem področju, mora v Sloveniji najprej priti do spremembe politične sestave vodstva države, da se bo tudi to vodstvo obnašalo odgovorno in bo imelo v zavesti misel, da mora delati v korist državljanov, ne pa igrati modno kreaturo. Da ne bo parlament (DZ) za njih modna pista, kot se danes dogaja v slovenskem DZ, ko se posebno ženske obnašajo kot manekenke. Vsak dan nove obleke, kirurški kozmetični popravki na obrazu in telesu, razkazovanje oblin in oprsij ter nakit v obliki mogočnih verig okrog vratu, zapestnic, uhanov najvišje kvalitete in mode.

Pregovor pravi, da riba smrdi pri glavi, zato je treba na politični kadrovski sceni začeti delati red in spreminjati osebno, vedenjsko, delovno mentaliteto, ne pa pri zdravnikih, zdravstvenem osebju ali drugih zaposlenih v državni ali javni upravi, v pravosodju, šolstvu ali inšpekcijskih službah. Vsi našteti pri svojem delu kopirajo delo zaposlenih v obstoječi politični eliti v Sloveniji. Mislijo si, če se oni lahko izživljajo nad državljani, potem se tudi mi lahko, tudi nam ni treba odgovorno delati, ni nam treba nositi odgovornosti za rezultate našega dela, kot nimajo odgovornosti pripadniki politične elite s sedanjim Golobom v funkciji predsednika vlade na čelu, ki sploh ne razmisli, da bi odstopil, čeprav že dve leti vedri na funkciji predsednika vlade skupaj s svojo plesalsko ekipo in niso še nič koristnega naredili za Slovenijo in državljane Slovenije. Da bi to dejstvo skrili, se poslužujejo lažnih izjav, lažejo po tekočem traku, ponosni so, da se medsebojno obkladajo s tem, da vsi skupaj kradejo in so vpleteni v korupcijska tveganja, v korupcijske orgije, da so v mladosti kadili marihuano.

Ti politični kadri, zaposleni v slovenski politiki, se ne udeležujejo spočiti samo orgij in pojedine ter pijače na Sočni vilici v Murski Soboti, ampak se naslajajo na zelo prestižnih turističnih krajih po svetu, na lastnih jahtah ali jahtah svojih privilegirancev, katerim so omogočili, da so z njihovo pomočjo na račun države, na račun poštenega, zavzetega in koristnega dela zares izobraženih, delavnih in sposobnih državljanov bajno obogateli.

V slovenski politični kasti, ki vlada že 33 let, je problem države, ne pa v zdravnikih, šolnikih, sodnikih, tožilcih, uradnikih. Vsi ti pri svojem delu le posnemajo tavajoče manekene in manekenke na političnem parketu v Sloveniji z mislijo, zakaj pa bomo mi delali odgovorno, če tem ni treba. Še večje nepravilnosti se dogajajo, ko pripadniki te politične srenje vzpodbujajo in imajo za ugledne državljane ter nagrajujejo z najvišjimi državnimi odlikovanji tiste ljudi, ki se obnašajo kot oni, saj jih imajo potem v šahu. In če se jim slučajno uprejo, potem jih odpišejo in zares morajo oditi v tujino, če hočejo preživeti sebe in svojo družino. Politična klapa teh svojih podložnikov noče plačati in s tem mnoge sili v korupcijske dejavnosti, da si na ta način nekako zaslužijo svojo primerno mesečno plačo. Denar iz državne blagajne, s katerim bi ti politiki morali plačati vse te ljudi, pa potem namenjajo sebi in svojim privilegirancem, da oboji bogatijo na ta račun.

Karel Kozic, Ivanjševci

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta