Počivalšek na virtualni konferenci Podim: Aktivno se bomo vključili v povečevanje števila podjetij samorogov v Evropi v naslednjih desetih letih

Mitja Sagaj Mitja Sagaj
18.05.2021 19:10
Inovacije in podjetništvo so v času, ki smo mu priča, bolj kot kadarkoli pomembni za razvoj rešitev za izzive družbe.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Podim v Mariboru zaradi razmer letos že drugo leto zapored poteka v virtualni obliki.
 
Marko Pigac/pigac.si

Mednarodna podjetniška konferenca Podim, ki poteka v Mariboru, vendar letos zaradi razmer že drugo leto v virtualni obliki, je znova priložnost za povezovanje in krepitev podjetniškega okolja z investitorji in priznanimi strokovnjaki. Približno tisoč udeležencev bo lahko letos v dveh dneh prisluhnilo okoli sto priznanim mednarodnim predavateljem, od katerih je kar tretjina žensk, kar je po besedah ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška velik napredek v pravo smer.

Minister Počivalšek je, ko je uvodoma nagovoril udeležence Podima, ki sodi med najvplivnejše startup in tehnološke dogodke v Srednji in Vzhodni Evropi, še poudaril, da je Evropa na poti transformacije v novo globalno silo za startup oziroma zagonska podjetja: "Aktivno se bomo vključili v povečevanje števila podjetij samorogov v Evropi v naslednjih desetih letih, posebno v času slovenskega predsedovanja EU."

Temu sledi odpravljanje zakonodajnih in administrativnih ovir za startup podjetja, prav tako finančna podpora teh podjetij preko nepovratnih sredstev in posojil, ki jih ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo preko Slovenskega podjetniškega sklada (SPS) vsako leto namenja za podporne programe, dogodke, mreženja in drugo. Gre za sedem milijonov evrov podpore za približno 150 startup podjetij.

Direktorica SPS Maja Tomanič Vidovič je ob tem dodala, da so inovacije in podjetništvo v tem času bolj kot kadarkoli pomembni za prihodnji razvoj rešitev za izzive družbe, ki so pred nami, predvsem v luči upravljanja s pandemijo, klimatskih sprememb, zagotavljanja trajnostne energije, skrbi za starejše, zagotavljanja zdravstvenih storitev za vse in podobno.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta