(PREJELI SMO) Bo Janšev ekonomski svetovalec Marjan Divjak soodločal tudi o soglasju madžarski skupini OTP za dokončni nakup Nove KBM? (2)

Marjan Divjak
31.01.2022 19:45
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Marjana Divjaka predsednik republike Borut Pahor predlaga za viceguvernerja Banke Slovenije.

Bobo

Na podlagi naslova in vsebine članka "Bo Janšev ekonomski svetovalec Marjan Divjak soodločal tudi o soglasju madžarski skupini OTP za dokončni nakup Nove KBM?" lahko bralec sklepa, da sem Janšev ekonomski svetovalec, kar ne drži. Če sem bil v obdobju med leti 2005 in 2008, ko je bil predsednik vlade Janez Janša, zaposlen kot svetovalec v Kabinetu predsednika vlade Republike Slovenije, to ne pomeni, da sem ekonomski svetovalec g. Janeza Janše. Moje sedanje delo pa je vodenje Direktorata za zakladništvo pri Ministrstvu za finance, kar prav tako ne vključuje ekonomskega svetovanja niti g. Janezu Janši niti komu drugemu.

Ni res, da nisem demantiral pisanja portala Necenzurirano glede moje domnevno ključne vloge pri privatizaciji Nove KBM. Izrecno sem izjavil, da so neresnične vse navedbe o meni, ki so bile v teku moje kandidature zapisane v medijih, razen dejstva, da je moja žena Nika Dolinar Divjak dolgoletna sodelavka g. Janeza Janše. Ta izjava se je nanašala tudi na pisanje portala Necenzurirano.

Trditve portala Necenzurirano, da sem bil eden ključnih ljudi pri privatizaciji Nove KBM, in da sem medtem, ko so ljudje stali pred bančnimi okenci Nove KBM, da bi kupili delnice, v ozadju sodeloval pri pripravi in popravljanju dokončnega seznama domačih institucionalnih vlagateljev, so sicer ustrezno povzete, vendar so neresnične. Pri izvedbi prve javne ponudbe delnic Nove KBM sem imel svetovalno vlogo v skladu s svojimi pristojnostnimi. Sodeloval sem v zadnji fazi postopka, ko sem predlagal, da se pri alokaciji delnic malim vlagateljem in domačim institucionalnim vlagateljem ne glede na višino povpraševanja zagotovi zajamčena alokacija, preostale delnice pa razporedijo pro-rata. Predlagal sem, da se delnice, ki so bile po razdelitvi namenjene domačim institucionalnim investitorjem, v postopku alokacije zagotovijo samo vzajemnim skladom, kar je bilo upoštevano. Druge vloge pri privatizaciji Nove KBM nisem imel, predvsem pa nisem odločal o tem, kdo bo na seznamu domačih institucionalnih vlagateljev.

Marjan Divjak

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta