(PREJELI SMO) Pustite nam delati

Cementarni Salonit Anhovo se postavljajo pogoji, kakršnih nima predpisana nobena cementarna na svetu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Poslanci boste na predlog nevladnih organizacij kmalu odločali o spremembah Zakona o varstvu okolja. Tak zakon močno vpliva na razvoj gospodarstva. Zaposleni smo od gospodarstva odvisni, saj iz njega izhaja edini vir dohodka. Prihodnost življenja v Srednjem Posočju bi tako bila močno okrnjena.

V dobri veri mislite, da predlogi spremembe zakona skrbijo za izboljšanje kakovosti zraka. Toda to, kar v spremembah zakona zahtevajo nevladne organizacije, je tehnično neizvedljivo. Cementarni Salonit Anhovo se postavljajo pogoji, kakršnih nima predpisana nobena cementarna na svetu. Prav tako na svetovni ravni ne obstaja nobena tehnologija za prilagoditev tem spremembam. Vse to vodi v prenehanje delovanja edine cementarne v Sloveniji, kar je očiten cilj nevladnih organizacij.

Ob tem ne boste dosegli drugega kot zmage aktivistov, ki jih ne brigajo naša delovna mesta, ne briga jih niti razvoj niti karierna perspektiva naših otrok. Predvsem vas zavajajo glede kakovosti zraka in stanja okolja v naših krajih. Podatki o kakovosti zraka in stanju okolja so javno objavljeni na spletni strani Agencije Republike Slovenije za okolje. Podatki za naše okolje že vrsto let kažejo bistveno boljšo kakovost zraka kot po drugih krajih v Sloveniji.

Od države ne potrebujemo ničesar kot le to, da nam pustite v miru delati. Zaposleni v Salonitu Anhovo bomo naredili vse, kar je mogoče in izvedljivo, da ohranimo našo cementarno, naša delovna mesta ter s tem poskrbimo za boljšo prihodnost nas samih in naših otrok. Z načrtovanimi investicijami za zeleni prehod smo sami predvideli znižanje emisij z uporabo najboljših razpoložljivih tehnologij po zgledu najbolj razvitih držav. Kljub vsemu pa ne naša cementarna ne nobena druga cementarna v Evropi ne bi mogla zadostiti kriterijem predlaganega zakona.

Zahtevamo, da bi se o takih predlogih morala vključiti pristojna stroka, ki temelji na znanstvenih in tehničnih znanjih. Vsekakor se v takih zadevah ne moremo posluževati predlogov nevladnikov, osnovanih na neutemeljenih strahovih in emocijah.

Pred glasovanjem si stvari in dejstva oglejte v živo pri nas, kjer boste pridobili vse odgovore na svoja vprašanja, dileme. Srečali se boste tudi z nami zaposlenimi, ki si prizadevamo za transparentno delovanje naše cementarne.

Sindikati in svet delavcev Salonita Anhovo

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta