Prihaja občutna ohladitev: Konec poletnih temperatur, zamenjale jih bodo novembrske

Va
14.10.2023 12:40

Ponoči se bo povsod pooblačilo. Padavine se bodo krepile in od zahoda do jutra zajele večji del Slovenije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Že v nedeljo se bo dokaj izrazita hladna fronta iznad srednje Evrope pomaknila tudi nad naše kraje. Nad severnim Sredozemljem bo nastalo ciklonsko območje, ki se bo v naslednjem tednu vedno znova obnavljalo. Od severovzhoda bo k nam dotekal občutno hladnejši zrak, pravijo meteorologi Agencije RS za okolje (Arso).

Zadnji dan vikenda bo oblačno s padavinami, sprva bodo vmes tudi nevihte, in občutno hladneje. Predvidoma bo večinoma padlo od 20 do 50 litrov dežja na kvadratni meter, a se napovedi količine padavin še precej spreminjajo. Meja sneženja se bo v nedeljo zvečer in v noči na ponedeljek predvidoma spustila do okoli 1500 m nad morjem. V ponedeljek bodo padavine prehodno ponehale, od torka do petka pa se bo njihova verjetnost občasno znova povečala. Hladno bo, jutranje temperature bodo okoli 5, najvišje dnevne pa okoli 10 °C. Na Primorskem bo pihala burja.

V prihodnjem tednu bodo dnevne temperature torej kar 10 do 15 °C nižje kot še ta teden.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta