(REKLI SO) Janko Irgolič: Mi z Angleži ne moremo izgubiti

24.06.2024 08:00

Trener vratarjev v slovenski reprezentanci, ki je leta 2000 prvič igrala na evropskem prvenstvu, za Siolov Sportal pred tekmo z Anglijo na Euru.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janko Irgolič 
Janko Rath

"Včasih se zmotim, dostikrat pa ne. Glede na videno sem zdaj prepričan, da mi z Angleži ne moremo izgubiti. Upam, da bo tretja točka ... A imam občutek, da jih bomo zrušili! Imam tak občutek. Angleži so se nam vedno nekako izmuznili. Naj bo enkrat, da se nam ne bodo! Lahko jim pariramo. Imajo hitrost, fiziko, so izobraženi nogometaši ... So jih zdresirali, so jih s kladivom tolkli po glavi. Kar mi čutimo do Anglije, do velesile, ta dodatna motivacija ... Pa to znanje pa ta pristop, tako se nimamo česa bati. Že dolgo niso nič pokazali.

Škoda, da jih nimamo v izločilnih bojih. Mogoče jih bomo imeli v polfinalu! Zakaj pa ne!? Nekdo me je vprašal, mislim, da z radia Slovenske gorice, kdo bo evropski prvak. Sem rekel: Jaz sem Slovenec, mi smo tam prisotni, igramo dobro, imamo dobro reprezentanco. V nogometu je vse mogoče, piši Slovenija! Ja, je skoraj nedosegljivo, ampak je možnost. V nogometu je možno vse. Če imaš pravi pristop, če imaš znanje. Je pa potreben še kanček sreče, ki je proti Srbiji nismo imeli. /.../

Ta reprezentanca zdaj ... Jaz Matjaža Keka kot človeka, trenerja, osebnost zelo cenim. Je eden bolj razgledanih Slovencev. Poleg tega pa je komunikacijsko na vrhuncu. To svoje znanje, samozavest, mirnost prenaša tudi na reprezentante. Ti fantje so že igrali pri drugih selektorjih, pa ni bilo nobenega uspeha. Zdaj pa dajejo svoj maksimum. Oni so Keku verjeli, da bodo prišli do sem. Zdaj mu še bolj verjamejo. Če jih bo prepričal, da je Anglija premagljiva, kar jaz pravim, potem bomo premagali Anglijo." 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta