Reševanje MLM: Mariborski SD piše prvemu možu SDH

Srečko Klapš Srečko Klapš
12.03.2024 16:40

Mariborski Socialni demokrati Žiga Debeljaka pozivajo k celovitemu pristopu pri reševanju Mariborske livarne. Župana Arsenoviča, podravske poslance, predsednika vlade in ministre, pa k povečanje investicij v Maribor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jutri popoldne naj bi nadzorniki Mariborske livarne odločali o nadaljni usodi MLM.
Andrej Petelinšek

Predsednik Socialnih demokratov Maribor Damjan Cvetko je v odprtem pismu predsedniku uprave Slovenskega državnega holdinga SDH, Žigi Debeljaku izrazil zaskrbljenost zaradi zadnjih dogajanj povezanih z Mariborsko livarno Maribor (MLM) ter možnostjo njenega stečaja, o čemer smo poročali v današnjem Večeru. "Kot lokalna politična stranka smo zavezani k napredku in razvoju našega mesta, zato poudarjamo nujnost povečanja državnih investicij v naše mesto in širše območje, da bi zmanjšali razvojni zaostanek. Investicije v MLM bi vsekakor bile korak v pravo smer. Mariborska livarna ni samo podjetje s 350 zaposlenimi, temveč je del naše lokalne gospodarske strukture. Razumemo, da so težave, ki so privedle do predloga za stečaj kompleksne in zahtevajo celovit pristop. Vendar pa je ključno, da te izzive postavimo v širši kontekst našega mesta, ki se že dolgo spopada z razvojnim zaostankom. V takem okolju je vitalno, da država poveča svoje naložbe v infrastrukturo, razvoj in gospodarstvo. Stečaj MLM bi bil še en udarec za naše gospodarstvo in skupnost. Poleg neposrednih posledic za zaposlene bi to lahko povzročilo tudi val negativnih učinkov na lokalno gospodarstvo in socialno tkivo mesta."

Damjan Cvetko je v odprtem pismu še pozval vse pristojne institucije, vključno z županom Mestne občine Maribor Sašem Arsenovičem, poslance iz sedme volilne enote, predsednika vlade in ministre, naj se zavzamejo za povečanje investicij v Maribor. "Vlaganje v MLM je lahko korak k spodbujanju gospodarske rasti in zmanjšanju razvojnega zaostanka." Spomnimo, da je mariborski SD prejšnji teden predstavil neugodne kazalnike zaostanka Maribora v primerjavi s preostalo državo, ki smo jih objavili tudi v Večeru.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta